sport

Meridian fondacija donirala opremu GAK „Narodni front“ u Beogradu

Akcija „Skeniraj, pomozi“ ulazi u samu završnicu

U sklopu akcije „Skeniraj, pomozi“, koja je tokom meseca maja ujedinila celu Srbiju, Meridian fondacija je već do sada posetila klinike u Novom Sadu i Kragujevcu, koje su obogaćene savremenim uređajima neophodnim za odgovarajuću brigu o budućim mamama.

Ovog puta članovi Meridian fondacije posetili su GAK „Narodni front“ u Beogradu. Shodno već ustaljenom običaju, predstavnica Meridian fondacije Jelena Jocić je medicinskom osoblju klinike uručila vrednu donaciju u vidu dva CTG aparata.

„Ovom donacijom i posetom GAK „Narodni front“ u Beogradu, Meridian fondacija je napravila značajan korak ka unapređenju zdravstvene zaštite budućih mama. Ovom donacijom se direktno poboljšavaju uslovi porodilja što doprinosi kvalitetnijoj zdravstvenoj nezi i bezbrižnijem početku života za čitavu porodicu. Naša fondacija će se i u buduće truditi da omogući što kvalitetnije uslove svim sugrađanima“, istakla je Jelena Jocić, predstavnica Meridian fondacije.

Kako bi se redovne dijagnostičke procedure u porodilištima širom Srbije nastavile neometano vršiti, neophodno je konstantno ulaganje u opremu i uređaje za te institucije. Meridian fondacija u svojoj velikoj akciji, tokom koje je pomogla brojnim klinikama za akušerstvo i ginekologiju, donirala je najrazličitije uređaje i aparate koji će biti od značaja na tom putu.

„Dva CTG aparata koja su nam donirana izuzetno će nam značiti, s obzirom na to da se koriste za redovne procedure, kroz kakve trudnice prolaze svakog dana. Oni će se naći na odeljenjima za visokorizične trudnoće, i krenećemo sa njihovom upotrebom praktično odmah, što dovoljno govori o tome koliko su nam zapravo bili neophodni“, izjavio je Radomir Marković, doktor GAK „Narodni front“ u Beogradu.

Zaštita i zdravlje majki i novorođenčadi prioritet je koja zahteva uključivanje svih društvenih aktera, a Meridian fondacija je institucija koja već godinama unazad podržava rad mnogih porodilišta i pedijatrijskih bolnica širom zemlje.

Investiranjem u javni zdravstveni sistem naše zemlje, Meridian fondacija je nizom društveno odgovornih akcija do sada već pomogla rad preko 100 zdravstvenih ustanova, kojima je donirala pomoć u vidu medicinske, tehničke i razne druge opreme.

 

 

SOS KANAL PLUS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button