DRUŠTVO

Nastavak dominacije članova AK Veteran na balkanskom nivou

Od 27.- 29.09.2024.g. održano je 33. balkansko prvenstvo atletskih veterana na sportskom centru Topolica u Baru.

Budući da Crna Gora već 14 godina nije bila domaćin ovog ranga takmičenja atletskih veterana, a da je vrlo popularna kao primorska destinacija, na ovo takmičenje se prijavio rekordan broj – preko 900 takmičara iz 24 različite zemlje.

U toku ove godine , dvojica aktivnih atletskih veterana su iskazali želju da postanu članovi najuspešnije kluba u državi – AK Veterana iz našeg grada. Rukovodstvo kluba je to prihvatilo, pa je klub pred ovo takmičenje , pored postojećih vrhunskih takmičara postao značajno jači sa još dvojicom fenomenalnih takmičara, koji već imaju zapažene rezultate na balkanskim i evropskim takmičenjima.

Novi članovi su Aleksandar Mišković M40 iz AK Senta i Marko Popović M40 iz AK Top Jump iz Beograda.

Aleksandar je kao vrsni sprinter na ovom takmičenju osvojio zlato u štafeti 4x100m, srebro na 200m, i bronzu na 100m.Marko je kao provereni visaš osvojio srebro u skoku uvis i bronzu na 100m.

Od „stare gard“ u klubu najtrofejniji je bio Nebojša Novaković M70 osvojivši čak 4 srebra ( 80m prepone, troskok, štafeta 4×100 i Balkanska štafeta), a bronzu u skoku uvis.

Ostali osvajači medalja su :

Andrija Kubat M55, zlato u bacanju koplja i srebro u bacanju diska,

Slobodan Miladinović M60, zlato u bacanju kugle i bronza u bacanju diska,

Milovan Borovnjak M70 , srebro u bacanju kugle i kladiva,

Mileta Drobnjak M50, bronza u bacanju kugle.

Takvim učinkom na proteklom Balkanskim prvenstvu u Baru, AK Veteran je postigao istorijski uspeh osvojivši ukupno čak 17 medalja, te tako još jednom potvrdio da se u ovom klubu dobro radi , da se postižu odlični rezultati i da je ponos biti član ovog uspešnog kluba.

AK VETERAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button