sport

Pioniri Takova nastavljaju niz dobrih rezultata

U nedelju 29. septembra  Bojniku održan je prijateljski karate turnir u organizaciji Karate kluba “Spartanac” iz Bojnika.

Pavle Korolejić, Savo Đorđević i Janko Živanović slava na desno na prvoj slici sa Dragojem Marićem trenerom pionirskog pogona Karare kluba Takovo.

Pioniri su osvojili prvo mesto.

Momci koji su sada učestvovali na takmičenju su najbolji u svojoj generaciji i klub ima velike planove sa njima u budućnosti. Vi znate da mi imamo seniorski tim koji je ove godine u maju osvojio bronzu, a već krajem oktobra putuje za Barselonu. Problem malih klubova i malih sredina je višedecenisjki i ogleda se u tome što naši takmičari sa odlaskom na studije već prestaju sa aktivnim takmičenjima. Zato,  jedna ovakva mlađa ekipa nam svima daje vetar u leđa, jer predstavlja dokaz dobrog rada u klubu gde svake godine izbacujemo nove takmičare. Proces izgradnje takmičara je spor i dugotrajan, a za nas trenere iz KK Takovo uvek je najvažnije da deca zavole ovu veštinu a nakon toga da se i ostvare u svom punom potencijalu. Možda je sada i pravi trenutak da se ovi momci pohvale jer vežbaju već duže vreme i da možda pozovemo njihove drugare da nam se pridruže. Ja im želim puno uspeha ali pre svega da nastave da budu disciplinovani i uporni, a rezultat za njih i za Takovo će doći – rekao je Dragoje Marić trener.

Na ovom takmičenju je Karate klub Takovo delegirao sudiju sa internacionalnom licencom Jezdimira Stepanovića.

 

 

GM PRESS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button