DRUŠTVO

Tribina „Traganje za smislom“

Sa blagoslovom njegovog visokopreosveštenstva arhiepiskopa i mitropolita žičkog gospodina Justina, Crkvena opština Gornji Milanovac u saradnji sa Kulturnim centrom „Mija Aleksić“, Gimnazijom „Takovski ustanak“ i Turističkom organizacijom opštine Gornji Milanovac u petak, 4. oktobra u sali Doma kulture organizuje tribinu „Traganje za smislom“. Tema razgovora je „Hrišćanstvo u savremenom svetu“, a vodiće ga Nebojša Dugalić, dramski umetnik, režiser i profesor na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu. Ovo je prva u nizu tribina koje će u budućnosti biti održane u Gornjem Milanovcu.

Same tribine su nastale iz velike potrebe za dijalogom, u okviru kog bi se pokrenula bitna pitanja koja utiču na naš život, tu je pitanje vere, porodični problemi i vaspitanje dece i brojni drugi. Mi smo na ovaj način želeli da damo doprinos u cilju rešavanja svih tih problema koji opterećuju naše sugrađane. Trudićemo se da i u narednom periodu organizujemo slične tribine i da naši gosti budu iz sfere crkvenog života, nauke i umetnosti i da zajedno sa njima odgovorimo na sva pitanja. Ovom prilikom se zahvaljujem svima koji su pomogli organizaciju ovog događaja – rekao je protonamesnik Zdravko Nikolić.

protonamesnik Zdravko Nikolić

Iz hrama Svete Trojice poručuju svim sugrađanima da im se mogu obratiti, ukoliko žele da pomognu da se nastavi organizovanje ovakvih i sličnih tribina, a koji je cilj održavanja tribina rekla nam je Nevena Obradović, direktorka TO opštine Gornji Milanovac.

Suština ovih tribina je da pomognemo pre svega mladim ljudima, ali i svima ostalima da u ovim teškim vremenima nađu mir u sebi. Karte su besplatne, to je jedan vid saradnje koji je ostvarila Turistička organizacija, a sugrađani ih već od danas mogu preuzeti na biletarnici Kulturnog centra – izjavila je Nevena Obradović, direktorka TO opštine Gornji Milanovac.

Nevena Obradović, direktorka TO opštine Gornji Milanovac

Nakon tribine glumac Nebojša Dugalić izvešće monodramu „Reči o svečoveku“.

 

 

GM PRESS

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button