DRUŠTVO

Brza reakcija rukovodstva PU„Sunce“: Deca iz Nevada raspoređena u drugi objekat

Upravo kao i što su najavili Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac, i Maja Milović direktorka PU „Sunce”, ni jedno dete koje je pohađalo vrtić u Nevadama, koji je potpuno izgoreo u požaru, neće ostati bez svog mesta u vrtiću. I baš tako, veoma brzo su reagovali i rasporedili decu u drugi objekat.

Maja Milović, direktorka vrtića, za GM PRESS je izjavila:

Deca PU„Sunce“ iz Objekta 4, koja pohađaju pripremni predškolski program  u celodnevnom trajanju u ponedeljak će preći u prostorije OŠ „Momčilo Nastasijević“. Ovom prilikom u pomenutu školu preći će pet grupa, u skladu sa kapacitetima koje je uprava škole mogla da ponudi. Zahvaljujem se Ivani Tolić, direktorki škole na brzoj organizaciji koja je nama u ovom trenutku bila od izuzetnog značaja. Jedna grupa predškolaca ostaće u Objektu 4, dok će deca iz Kragujevačke ulice, odnosno Objekta broj 3 biti smeštena u prostorije Objekta 4, gde su deca boravila tokom leta – rekla je Maja Milović direktorka vrtića, napominjući da su već iz Ministarstva prosvete kao i drugih ministarstava imali pozive, i da su im ponudili pomoć koja je u ovom trenutku dragocena za svu decu.

Ovom prilikom, direktorka Milović uputila je veliku zahvalnost roditeljima dece, pre svega na poverenju i razumevanju, ali i na pomoći koju su ponudili kako donatorski, tako i fizički u preseljavanju opreme koja sledi. Milović zahvaljuje lokalnoj samoupravi na brzom  reagovanju, kao i svim direktorima osnovnih škola koji su ponudili pomoć, ali i milanovačkim privrednicima. Pomoć i razumevanje u ovako teškim trenucima puno znači i uliva poverenje i sigurnost. Ovo je pokazatelj da Gornji Milanovac ima snagu u ljudskoj dobroti koja je od neprocenjivog značaja, navela je direktorka.

GM PRESS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button