DRUŠTVO

Vrtić u Nevadama izgoreo do temelja, deca će biti raspoređena u druge objekte PU „Sunce”

Na licu mesta u Nevadama, gde je u vatrenoj stihiji u potpunosti izgoreo vrtić -Objekat 3, PU „Sunce”, beležimo izjavu Dejana Kovačevića, predsednika opštine Gornji Milanovac.

Večeras oko 17:35 časova izbio je požar u Vrtiću, broj 3 u Nevadama. Dobre okolnosti su što su sva deca i svi zaposleni pre toga napustili vrtić. Zbog čega je došlo do požara to će utvrditi nadležni državni organi. Sutra će svi ovde biti na terenu, kada se bude potpuno dogasio požar. Ono što moram da napomenem jeste da ćemo svu decu koja su išla ovde u vrtić, zbrinuti u ostalim vrtićima.Već sam sa direktorkom PU „Sunce”, Majom Milović razgovarao kako ćemo napraviti raspored, ni jedno dete neće ostati bez svog mesta u vrtiću. Ubrzaćemo maksimalno radove na izgradnji novog vrtića, koji je na istoj lokaciji, kako bismo uspeli svu decu da smestimo ovde. Želim da se zahvalim na brzoj reakciji Minstarstvu za javna ulaganja, državni sekretar Boban Birmančević i Vlada Mićić, savetnik ministra su odmah došli na lice mesta da pruže svoju podršku. Nadam se da ćemo uz pomoć države i Ministarstva uspeti da rešimo ovaj problem i da ćemo napraviti još jedan objekat umesto objekta koji je izgoreo. Još jednom podvlačim, dobro je da nije bilo ljudskih žrtava. Vatrogasci su odmah izašli, ali vatra je već zahvatila veći deo objekta . Objekat je građen 1981.godine i montažnog je karaktera. Bitno je da su uspeli da preseku vatru, da ne pređe na okolne objekte među kojima je i novi objekat koji pravimo – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine.

Vatrogasnim ekipama iz Gornjeg Milanovca u pomoć su pritekle ekipe iz Čačka, a sa cisternama za dopunu vode izašlo je i JKP „Gornji Milanovac” .

 

 

GM PRESS

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button