DRUŠTVO

Za dva dana dogodilo se 178 saobraćajnih nezgoda, 8 poginulih

Tokom vikenda u Republici Srbiji dogodilo se 178 saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo 8, a teške povrede zadobilo 23 lica.

Iako je u toku sedmodnevna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, u subotu se, posle 13 časova, na državnom putu Kraljevo – Raška, dogodila teška saobraćajna nezgoda, u kojoj je živote izgubila gotovo cela porodica, a među poginulim putnicima bilo je troje dece.

Od početka godine u saobraćajnim nezgodama život je izgubilo desetoro dece u svojstvu putnika u vozilu.

Apelujemo na vozače da pokažu veći stepen odgovornosti i pažnje, da budu obazriviji kada u vozilu prevoze dete, da prilagode način vožnje i brzinu tako da se ne izlažu rizičnim situacijama, kako bi povećali svoju bezbednost i bezbednost svih putnika u vozilu. Takođe, neophodno je da svi putnici koriste sigurnosne pojaseve, a deca bezbednosna sedišta na propisan način, kako bi se smanjile posledice u slučaju saobraćajne nezgode.

U toku je akcija „Škola“, tokom koje će saobraćajna policija vršiti pojačanu kontrolu u naselju i u zonama škola, pre svega kontrolu brzine vozila i poštovanja obaveza vozača prema pešacima, kako bi se zaštitila deca, pešaci i ostale ranjive kategorije učesnika.

 

 

GM PRESS/UPRAVA SAOBRAĆAJNE POLICIJE

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button