Uncategorized

Otvoren novogodišnji bazar Rudničkih vidika

Tradicionalni novogodišnji bazar, koji organizuje Udruženje “Rudnički vidici”, otvoren je danas u Domu kulture i trajaće do 31 decemra.

Uželeli smo se ovog bazara jer dve godine nije održavan – najpre zbog kovida, a potom zbog vakcinacije koja je ovde sprovođena. Ove godine imamo izvanrednu ponudu, a dobili smo i neke nove članove udruženja. Učesnici bazara su uglavnom iz Gornjeg Milanovca, a imamo i njih nekoliko iz Čačka i sa Rudnika koji će ovde predstaviti svoje radove – rekao je Ljubiša Stanković, predsednik Udruženja „Rudnički vidici“.

Ljubiša Stanković, predsednik Udruženja „Rudnički vidici“

Na bazaru se mogu kupiti slike, sapuni, ručno izrađen nakit, zimnica, tkana,heklana i pletena garderoba, a sve po pristupačnim cenama.

Pored svih svojih aktivnosti, izrade umetničkih dela, nakita i odevnih predmeta, Udruženje “Rudnički vidici” poznato je i po svom humanitarnom radu. U prethodnom periodu imali su niz humanitarnih akcija sa prodajnim izložbama u okviru kojih su sakupljali novac za one kojima je on potreban. Upravo zbog toga su od Crvenog krsta dobili i zahvalnicu.

Dobili smo jednu plaketu od Crvenog krsta kojom nam se zahvaljuju za naš humanitarni rad, koji nikad ne preskačemo. Redovno organizujemo prodajne izložbe, sa kojih prihod ide u humanitarne svrhe, bilo namenski za nekog ili u Fond za bolesno dete opštinske organizacije Crvenog krsta – kaže član “Rudničkih vidika”, Aleksandar Pavlović.

Aleksandar Pavlović, Rudnički vidici

“Rudnički vidici” od svog osnivanja imaju dobru saradnju sa milanovačkim Kulturnim centrom, posebno sa urednikom likovnog programa, Radošem Gačićem, kome su danas poklonili jednu sliku i uručili zahvalnicu za nesebičnu pomoć i podršku.

Takođe, iz Udruženja napominju da su im proteklih godina veliku pomoć pružali i lokalna samouprava, crkvena opština, kao i milanovačka privreda.

GM PRESS/Jovana Lekić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button