kulturaVESTI

Održana predstava “Ježić Žožo”

KC GM kao i uvek misli na naše najmlađe sugrađane, pa je u susret novogodišnjim praznicima malim Milanovčanima poklonio predstvu „Ježić Žožo“, koju su u izvedbi Pozorišta za decu Kragujevac imali priliku da pogledaju prošlog petka.

Predstava „Ježić Žožo“ govori o tome koliko je važno istrajati u svojoj različitosti, čak i ako si neobičan za okruženje. Jer, uostalom, kakav je to jež bez bodlji? Ježić Žožo, kao i svaki jež, ima oštre bodlje koje prete svima, pa i njegovim prijateljima. Zato ga izbegavaju. Žožo je tužan zbog toga pa odlučuje da ukloni svoje iglice. Uz podršku prijatelja, Žožo kreće u avanturu zvanu: Oslobodite me bodlji!

– Ježić Žožo je jedna jako simpatična predstava namenjena najmlađem uzrastu, za decu od tri godine, pa nadalje. Ona je vizuelno jako primamljiva jer glumci igraju u prelepim kostimima, a i scenografija je vrlo zanimljiva. Ovo je predstava za svaku preporuku, a sa Pozorištem za decu iz Kragujevca imamo izuzetnu saradnju, ovo je njihovo peto gostovanje u našem gradu i sa svakim smo bili zadovoljni – rekla je Valentina Nađ, urednik dečijek programa KC GM.

Valentina Nađ, urednik dečijek programa KC GM

Predstavu je, po tekstu Emilije Mrdaković, na scenu postavila Mirjana Rastović, koja je i autor songova. U predstavi igraju: Katarina Jeličić / Milica Redžić Vulević, Ljubica Radomirović, Nevena Brzaković/ Sanja Matejić, Dubravka Brkić i Vladimir Đoković.

GM PRESS/Jovana Lekić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button