DRUŠTVOVESTI

Gornji Milanovac prvi u Srbiji potpisao Protokol o saradnji sa Institutom za kardiovaskularne bolesti Dedinje

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac potpisao je juče sa Milovanom Bojićem, direktorom Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje Protokol o saradnji. Potpisivanju je prisustvovao i dr Predrag Šutić, direktor Opšte bolnice.

Mi sa Institutom već imamo dobru saradnju, koju na našu inicijativu uspešno nastavljamo. Pacijenti iz Gornjeg Milanovca kojima se dijagnostikuje neki od zdravstvenih kardiovaskularnih oboljenja u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu, imaće veće benefite potpisivanjem ovog ugovora, direktno će biti upućivani na Institut-rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, foto/Gm Press

Gvoreći o nastavku saradnje Instituta sa opštinom Gornji Milanovac, profesor dr Bojić je dodao da je ona ovaj put podignita na viši nivo, posebno kada je zbrinjavanje životno ugroženih pacijenata sa bolestima srca I krvnih sudova u pitanju. pitanju.

Prijem pacijenata biće efikasniji, izbegnuta su čekanja na odluke Konzilijuma, pogotovo kod pacijenata kojima je stanje urgentno i neretko može da ima fatalne posledice, dogovorili smo se da, kao Institut pomažemo našim klegama u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu, od prevencije kardiovaskularnih bolesti, do naučno-istraživačkog rada. Na Instituu rade i brojni stručnjaci koji su upravo iz Gornjeg Milanovca, pozdravljam ovu inicijativu vašeg grada koji je prvi u Srbiji iskazao želju za jednim ovakvim ugovorom – rekao je direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje prof.dr Milovan Bojić i napomenuo da je sa 47, 5 odsto Srbija vodeća u broju oboljevanja od kardiovaskularnih bolesti a da je 56 hiljada ljudi prošle godine umrlo od posledica ove bolesti, te da je svaki vid borbe napor i doprinos da naša nacija bude zdravija.

prof. dr Milovan Bojić, foto/Gm Press
foto/Gm Press
foto/Gm Press

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button