VESTIZAJEDNICA

Sadnjom novih stabala na Brdu mira Gornji Milanovac se priključio projektu “Zelena Srbija”

Projektu “Zelena Srbija” koji sprovodi kompanija COLOR Media Communications u saradnji sa Direktoratom za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije priključila se i opština Gornji Milanovac. Sadnji su prisustvovali predsednik SO Gornji Milanovac Lazar Nikolić, zamenik direktora Direktorata za radijacionu i nuklearu sigurnost i bezbednost Srbije Branko Brajić i Ivana Adamović, šefica Kancelarije za zaštitu životne sredine u G. Milanovcu. 

Zasadili smo danas više od dvadeset sadnica u spomen-parku Brdo mira koji je nedavno obnovljen i koji, kao što vidite, divno izgleda. Gornji Milanovac zaista radi na očuvanju životne sredine, jedina smo opština bez divljih deponija, grad je gasifikovan još pre dvadeset godina, nedavno je počela sa radom kotlarnica na biomasu i simbolično, ova današnja akcija koju smo organizovali zajedno sa Direktoratom za radijacionu I nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije kojom podižemo svest građana. Mislim da su ovakve aktivnosti veoma značajne, posebno u ovoj globalnoj situaciji gde je Zelena agenda ključan iskorak u borbi protiv klimatskih promena. U narednoj godini očekujemo nastavak ovakvih akcija, radimo više od sedam kanalizacija u gradskom, seoskom i prigradskim području za koji smo dobili sredstva od Vlade Republike Srbije. Prvenstveno bih pohvalio službe u opštinskoj upravi koje su uradile dobre projekte, na vreme, čime smo stekli uslov za dobijanje novca za njihovu realizaciju –rekao je Lazar Nikolić, predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac.

Lazar Nikolić, predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac, foto/Gm Press

Branko Brajić, pomoćnik direktora Direktorijata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije naglasio je da je zdrava i čista okolina zajednička obaveza svih nas.

Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas u skopu kampanje “Zelena Srbija koju vodimo sa kompanijom Color Media Communications u Gornjem Milanovcu. Sarađujemo već treću godinu i zajedno smo obišli više od 25 gradova u Srbiji. Iako Gornji Milanovac obiluje zelenilom, mislim da će ove sadnice simbolično doprineti lepšoj okolini i čistijem  vazduhu. Milanovac je poznat po svojim privrednim aktivnostina, tim pre su ovakve akcije u vezi sa zaštitom životne sredine i obezbeđivanjem čistijeg vazduha još značajnije. Želeo bih da dodam da mi u Dirtektoratu odgovorno radimo svoj posao zbog koga smo i osnovani, na isti način brinemo o životnoj sredini u čitavoj Republici Srbiji, jer svi se vodimo istom idejom, a to je zdravija, čistija i zelenija Srbija-zaključio je Brajić.

Branko Brajić, pomoćnik direktora Direktorijata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, foto/Gm Press

Spomen-park Brdo mira od danas krase nove sadnice breze, hrasta, lipe, sorbusa i drugog drveća.

Color media communications donirala je sadnice u vrednosti od 87. 000, 00 dinara, a koordinatori današnje akcije su Kancelarija za zaštitu životne sredine i JKP “Gornji Milanovac”.

foto/Gm Press
foto/Gm Press

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button