sportVESTI

Pioniri “Milanovca” osvajači Kupa Srbije u borbama

Tokom vikenda u Čačku je održan Kup Srbije u karateu za poletarce, pionire i nade, na kome je učestvovalo oko 1200 takmičara iz 140 srpskih klubova, koji su stekli plasman putem kvalifikacija sa četiri regionalna kupa. Karate klub “Milanovac” na finalnom kupu nastupio je sa svojih 15 takmičara u 17 kategorija. Mladi “Milanovčani” postigli su odličan rezultat osvojivši ukupno 10 medalja i to 4 zlatne, 3 srebrne i 3 bronzane.Prvog dana održano je takmičenje u katama, a osvajači Kupa Srbije postali su Radovan Marković (2014. i mlađi) u izvođenju karate tehnike i Jasmina Jovičić (2014. i mlađi.) u E klasi, osvojivši zlatne medalje.Vicešampionka Kupa Srbije postala je Ružica Petrović (2012.) u apsolutnoj kategoriji, koja je za 1. zastavicu u finalnom meču ostala bez zlatnog odličja.Bronzanu medalju osvojila je Nina Joksić (2010.) u E klasi.Sunčica Milinković i Ana Zarić (2011.) nastupile su u apsolutnoj kategoriji, ostvarile po jednu pobedu, ali su zastale u četvrtfinalu gde su se borile protiv veoma jakih protivnica. Bogdan Janković i Petar Banović u klasama, takođe su imali veoma dobre nastupe, ali nisu stigli do medalja.Drugi dan takmičenja bio je predviđen za nadmetanje u borbama, a naslov osvajača Kupa Srbije ostvarila je Ružica Petrović (2012.) -30 kg, kao i ekipa pionira u sastavu Petar Petrović, Lazar Lazarević, Jovan Tanasković I Ognjen Vesović, koji su u žestokoj konkurenciji uspeli da stignu do najvišeg stepenika pobedničkog postolja.

Vicešampion i državnog kupa postali su Ognjen Vesović (2012.) -40 kg I Petar Petrović (2011.) -35 kg, dok su bronzane medalje osvojili Lazar Lazarević (2012.) -40 kg i Bogdan Strugarević (2009.) -50 kg.

Veoma dobre mečeve su imali Jovan Tanasković, Veljko Damljanović i Miloš Dabižljević, koji ovoga puta nisu imali dovoljno sportske sreće, pa su ostali bez medalje.

-Pored toga što je postignut izuzetno veliki uspeh, u ova dva dana je mogao da se vidi veliki kvalitet koji poseduje naš klub. Naši takmičari su pokazali odličnu formu, posvećenost izalaganje, kao I korektno ponašanje, sportsko držanje I međusobnu podršku. Imali smo puno atraktivnih mečeva u katama i borbama, mečeva sa puno poena i preokreta u poslednjim sekundama, pokazali smo veoma čvrst karakter i još jednom svrstali naš klub među najuspešnije u našoj zemlji.

GM PRESS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button