DRUŠTVOVESTI

U toku je lovna sezona na fazansku divljač i divlju svinju

U  Milanovcu je više od jednog  veka duga tradicija organizovanog lova na divljač , o tome svedoče brojni zapisi i brojne fotografije. Tokom svih tih godina lovačko udruženje Vojvoda Milan Obrenović  okupljalo je veliki broj članova i pripravnika pa se tako mogu pohvaliti i brojnim uspesima na polju lova ali i dobrim matičnim fondom gajene divljači. Ovih dana je aktuelan lov na fazansku divljač i divlju svinju.

Lovačko udruženje “Vojvoda Milan Obrenović” trenutno ima 825 lovaca koji su uplatili članarinu za 2022/ 2023 godinu. Pored toga imamo I 34 počasna člana. Po kalendaru lova 16.oktobra je počeo lov na fazansku divljač, trajaće osam nedelja, što znači do 4.decembra a ukoliko vremenske prilike dozvole imaćemo još jedan lovni dan a to je za Novu godinu. Od 1.oktobra u toku je i lovna sezona na divlju svinju i lovi se vikendom. Do sada smo imali 5 odstrela u sekcijama Brajići I Koštunići, odnosno u Lovištu “Takovo 2” lovačkog društva “Fazan Pranjani”- rekao je Ivica Stanojević ,upravnik lovišta „Takovo 2“.

Ivica Stanojević, upravnik lovišta “Takovo 2”

Matični fond divlje svinje u lovištima na području opštine Gornji Milanovac nad kojima gazduje Lovačko udruženje “Vojvoda Milan Obrenović“ ,je zadovoljavajući, ima oko 300 grla divlje svinje.

Marijana Jakšić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button