sportVESTIZAJEDNICA

Počele prijave za učešće u Takovskoj trci

Tradicionalni Takovski kros koji se nekada održavao početkom proleća posle dve decenije vraća se u u Gornji Milanovac. Trka će biti održana na Dan Opštine, 23. aprila, a već od danas zainteresovani mogu da se prijave za učešće u njoj putem portala Runtrace (https://runtrace.net/?event=takovo2023).

Danas smo otvorili prijavljivanje za trku od Takova do Gornjeg Milanovca. Dužina trke je 13 kilometara, a mogu se prijaviti svi građani Srbije, ne samo Milanovčani. Prijavljivanje traje do 1. ai uz prijavu ide i startni paket koji sadrži majicu, neke poklone sponzora, večeru i neke i prigodne nagrade. Takmičar koji osvoji prvo mesto će dobiti 20 000 dinara, drugo mesto 15 000, treće 10 000, a četvrto i peto mesto po 5 000  dinara. Biće tu i nekih nagrada od sponzora, kao i pehari – rekao je Nikola Veljović predsednik Trkačkog kluba GM.

Nikola Veljović, predsednik Trkačkog kluba

Organizatori trke dodaju da se mogu prijaviti učesnici od 13 pa sve do 70, 80 godina, naravno i stariji ako se osećaju dobro i ako su u odgovarajućoj formi. Napominju još i da će, ako se prijavi dovoljan broj takmičara različitih životnih dobi, učesnici biti nagrađivani i po kategorijama. Ono što je još zanimljivo, je to da će u okviru ove manifestacije biti organizovana i trka za naše najmlađe sugrađane.

Biće tu još i trke za predškolce i osnovce, na koje će mališani moći da se prijave desetak dana pred samu trku. Ova trka će biti održana na Trgu Kneza Mihajla, a u saradnji sa Serbia World Music festivalom, organizovaćemo i jedan koncert za naše sugrađane – dodao je Nikola Veljović.

Iz milanovačkog Trkačkog tima pozivaju sve da se u što većem broju prijave i budu deo ove sportske manifestacije.

GM PRESS/Jovana Lekić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button