VESTIZAJEDNICA

Impuls centar: Online predavanje ,,Veštačka inteligencija i inovacije’’

U četvrtak, 3. novembra, od 18h, u saradnji Istraživačko razvojnog instituta za veštačku inteligenciju Srbije i Regionalnog inovacionog centra Impuls, održaće se uvodno online predavanje na temu veštačke inteligencije i inovacija. 

Predavanje ima za cilj približavanje i promociju uzvudljive oblasti veštačke inteligencije zainteresovanim učesnicima.

Iz Impulsa poručuju da su ponosni na organizaciju ovog predavanja na kome se očekuju učesnici iz cele Srbije zainteresovani da saznaju više o aktuelnim inovativnim oblastima u svetu i kod nas.

Predavač će biti vodeći naučnik pomenutog instituta profesor dr Branislav Kisačanin. Pored te pozicije on je i docent na Fakultetu tehničkih nauka Novi Sad, katedra za elektroniku. Iz bogate radne biografije izvaja se rad za kompaniju NVIDIA (kao Senior Computer Vision Arhchitect) iz Teksasa kao i volonterski rad za AwesomeMath.

Veštačka inteligencija je kompleksna i postaje sve popularnija oblast koja ne prestaje da fascinira.

Teme koje će se obraditi tokom predavanja tiču se pojma, nastanka i razvitka veštačke inteligencije, njene vrste, kao i primera njenog korišćenja u raznim industrijama i inovacijama. 

Biće ovo prvo u nizu predavanja i sasvim sigurno dovoljno stručan uvod u priču o veštačkoj inteligenciji kao i njene povezanosti sa inovacijama. 

Predavanje je potpuno besplatno uz obaveznu prijavu na ovom linku

Ovo predavanje se realizuje zahvaljujući Programu podrške radu startap i smart siti centara Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije. 

Regionalni inovacioni startap centar Impuls je projekat podržan od strane Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije, a u realizaciji Opštine Gornji Milanovac.

Impuls centar je jedan od ključnih aktera u lokalnom i regionalnom ekosistemu za inovacije povezujući sve učesnike – pojedince, timove, kompanije, stručnjake i institucije.

GM PRESS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button