VESTIZAJEDNICA

Kovačević u obilasku radova na izgradnji kotlarnice: Radovi teku planiranom dinamikom

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac obišao je danas radove na izgradnji nove kotlarnice na biomasu i tom prilikom istakao da opština Gornji Milanovac ulaže u ekologiju i zaštitu životne sredine. Prve tople probe sa kotlarnice na biomasu prema predsednikovim rečima trebalo bi da počnu  početkom decembra.

Kada smo pre mesec dana obilazili gradilište, videli smo da je tek započeta izgradnja toplane. Danas je već slika drugačija, vidimo da su skoro sve instalacije postavljene, informisan sam od privatnog partnera da su u skladište u Gornjem Milanovcu dopremljene dovoljne količine biomase. Sve teče planiranom dinamikom  kako bismo prvog decembra mogli da počnemo sa toplim probama, što će našim sugrađanima koji koriste daljinsko grejanje doneti dodatnu sigurnost – rekao je Kovačević.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Predsednik je podsetio i na prednosti grejanja na biomasu.

To će nam doneti mnogo benefita, prevashodno mislim na uticaj na životnu sredinu, mogućnost nabavljanja energenta u neposrednom okruženju, a ono što je najznačajnije –  cena grejanja za domaćinstva neće rasti. Mi ćemo se truditi da napravimo neke mere uštedae za domaćinstva u skladu sa nivoom troškova Javnog komunalnog preduzeća – istakao je predsednik opštine.

Kovačević je dodao da je JKP Gornji Milanovac već nabavilo potrebne količine mazuta neophodne za početak grejne sezone.

GM PRESS/Jovana Lekić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button