sportVESTI

Metalac – Zlatibor 0:0

Fudbaleri Metalca su u subotu na domaćem terenu u 10. kolu Mozzart Bet Prve lige Srbije odigrali nerešeno 0:0 sa ekipom Zlatibora.

Domaći fudbaleri su od samog starta utakmice pokazali veliku želju da prekinu niz od pet mečeva bez pobede. Dobrim akcijama su brzo dolazili do protivničkog šesnaesterca, stvarali šanse, ali nije bilo realizacije. Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Đurić koji je sa desetak metara šutirao pored gola.  

Foto: Ivica Milošević

U drugom delu utakmice Metalac je nastavio sa ofanzivnom igrom. Pokušavali su Fićović, Milinković, Abel, ali nisu bili dovoljno precizni. Zlatibor je čekao greške domaćina i pokušao da dođe do pogotka posle prekida. Gosti su najbolju šansu imali su u 77. minutu. Tri minuta kasnije Fićović dobro šutira, ali je golman odlično intervenisao. U 81. minutu Zlatibor ostaje sa igračem manje, zbog drugog žutog kartona isključen je Vukmirović. Metalac je do kraja utakmice imao još dve dobre šanse za gol, preko Đurića i Miloševa u 90. i 92. minutu.

Goran Matković i Goran Zdravković

Pomoćni trener ekipe Zlatibora, Goran Zdravković, zadovoljan je osvojenim bodom na gostovanju i dodao

“Metalac je imao svoje šanse koje nije iskoristio, mi smo imali nekoliko polušansi, ali je bitno to da smo prekinuli niz od dva poraza i nadamo se da ćemo na sledećim utakmicama ostvariti bolje rezultate. U nastavku prvenstva igračima Metalca želim sve najbolje.”

Novi trener Metalca, Goran Matković, napominje da će tim koji predvodi biti tim za respekt i nastavio,

“Ostaje žal za propuštenim šansama koje je trebalo da materijalizujemo,izgubili smo dva boda, ali ekipa Zlatibora zna da odigra na rezultat, veoma su organizovani i čvrsti u duelu. Mi smo imali nekoliko izglednih šansi za gol, trebala nam je pobeda zbog samopouzdanja u sledećim utakmicama. Nema šta da zamerim mojim igračima i nadam se da ćemo uskoro izaći iz ove serije loših rezultata.” zaključio je Matković.

Domaći fudbaleri su uputili šesnaest udaraca ka golu Zlatibora, bili dominantniji, igrali veoma dobro, ali ponovo nije bilo završnice. Metalac je sakupio 12 bodova i nalazi se na  šestom mestu tabele Prve lige Srbije. Sledeći meč igraju već u sredu u gostima, a protivnik je ekipa RFK Novi Sad.

GM Press/Bojan Pučković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button