školstvoVESTIZAJEDNICA

Raspisan konkurs za dodelu opštinskih učeničkih stipendija

Na osnovu člana 7. Odluke o stipendiranju učenika i studenata na teritoriji opštine Gornji Milanovac (“Službeni glasnik Opštine Gornji Milanovac”, broj 20/2016), Komisija za dodelu stipendija Opštine Gornji Milanovac imenovana rešenjem Opštinskog veća Opštine Gornji Milanovac br.3-06-66 od 03.10.2016. godine, na sednici održanoj dana 05.09.2022. godine raspisuje:

K O N K U R S ZA DODELU UČENIČKIH STIPENDIJA OPŠTINE GORNjI MILANOVAC ZA ŠKOLSKU 2022/23. GODINU

I USLOVI ZA DODELU STIPENDIJA:

Pravo na učeničku stipendiju opštine Gornji Milanovac u školskoj 2022/23. godini imaju redovni učenici osnovnih i srednjih škola pod uslovom da imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji opštine Gornji Milanovac najmanje godinu dana pre podnošenja zahteva i koji su:

• osvojili jedno od prva tri mesta na republičkom takmičenju osnovnih/srednjih škola u prethodnoj školskoj godini, koje se nalazi u kalendaru Ministarstva prosvete Republike Srbije;
• osvojili jedno od prvih pet mesta na međunarodnom takmičenju osnovnih/srednjih škola u u prethodnoj školskoj godini, na koje su se plasirali preko republičkog takmičenja koje se nalazi u kalendaru Ministarstva prosvete Republike Srbije;
• učenici prvog razreda srednje škole koji su bili đaci generacije u osnovnoj školi u školskoj 2021/2022. godini.

Pravo na stipendiju, pod istim uslovima, imaju i učenici u statusu izbeglih, prognanih i privremeno raseljenih lica, koji imaju prijavljeno boravište na teritoriji opštine Gornji Milanovac najmanje godinu dana pre podnošenja zahteva.

Učešće na ekipnim takmičenjima i sportskim takmičenjima nije dovoljan uslov za dodelu stipendije bez obzira na osvojene nagrade.

II POTREBNA DOKUMENTA

Učesnik Konkursa podnosi (kumulativno):
1. prijavu koja sadrži lične podatke učenika (obrazac dostupan na pisarnici i internet prezentaciji Opštine Gornji Milanovac),
2. potvrdu škole o postignutim rezultatima u učenju, odnosno osvojenim nagradama,
3. uverenje o prebivalištu učenika u poslednjih godinu dana.
4. fotokopiju kartice tekućeg računa učenika ili zakonskog zastupnika učenika, za koji su se opredelili da se uplaćuje stipendija ukoliko bude odobrena.

Učenik u statusu izbeglog, prognanog ili privremeno raseljenog lica podnosi uverenje o boravištu na teritoriji Opštine Gornji Milanovac u poslednjih godinu dana.

Svi dokazi koji se prilažu moraju biti zvanične isprave odgovarajuće ustanove (izdati u propisanoj formi i overeni).

U skladu sa članom 103. stav 3. Zakona o opštem upravnom postupku („Službeni glasnik RS“, br. 18/2016), kojom je propisano da u postupku koji se pokreće po zahtevu stranke organ može da vrši uvid, pribavlja i obrađuje lične podatke o činjenicama o kojima se vodi službena evidencija kada je to neophodno za odlučivanje, osim ako stranka izričito izjavi da će te podatke pribaviti sama, podnosilac može izabrati da prepusti organu pribavljanje ovih podataka (uverenja o prebivalištu/boravištu) ili izabrati da ih sam podnese uz zahtev, u kom slučaju će se, ako potrebne dokaze ne podnese zahtev smatrati neurednim i neće biti ni razmatran.

III ROK ZA PODNOŠENjE PRIJAVA

Prijave na konkurs sa propisanom dokumentacijom podnose se od 09.09.2022. zaključno sa 10.10.2022. godine i to poštom, preporučeno, na adresu: Opštinska uprava Opštine Gornji Milanovac, Takovska 2, sa naznakom “Prijava na konkurs za učeničke stipendije Opštine Gornji Milanovac za školsku 2022/23. godinu” ili neposredno u Jedinstvenom upravnom mestu Opštinske uprave Opštine Gornji Milanovac, Takovska 2.

Kandidati koji podnesu nepotpune prijave, biće pozvani da ih dopune u roku od 5 dana od prijema poziva. Ukoliko u ostavljenom roku ne izvrše dopunu, ove prijave neće biti razmatrane.

IV POSTUPAK ODLUČIVANjA PO PODNETIM PRIJAVAMA

Odluku o podnetim prijavama, nakon zaključenja Konkursa, donosi Komisija za stipendije Opštine Gornji Milanovac.

Kandidat koji je nezadovoljan odlukom Komisije može, u roku od 15 dana od dana prijema obaveštenja o odluci, uložiti prigovor Opštinskom veću opštine Gornji Milanovac.

Sva prava i obaveze između korisnika stipendije i Opštine Gornji Milanovac biće regulisana Ugovorom o stipendiranju koji, u ime Opštine Gornji Milanovac, potpisuje Predsednik opštine Gornji Milanovac, u roku ne dužem od 30 dana od dana obaveštenja učenika o odluci Komisije za stipendije.

KOMISIJA ZA DODELU STIPENDIJA OPŠTINE GORNjI MILANOVAC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button