VESTIZAJEDNICA

Dejan Kovačević obišao radove na izgradnji pristupne saobraćajnice

Radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice auto-putu „Miloš Veliki“ teku planiranom dinamikom. Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević  obišao je deo trase gde se trenutno postavljaju šipovi i radi na saniranju klizišta.

Radovi na pristupnici auto-putu napreduju u punom kapacitetu. Trenutno se izvode radovi na bušenju i postavljanju šipova kako bi se saniralo klizište na ovom brdu iza kojeg se nalaze tri domaćinstva. Ovde će se takođe ozidati i potporni zid, kako bi i sama saobraćajnica bila bezbedna. Nakon toga krećemo sa gradnjom najvećeg mosta na ovoj trasi. Iskoristio bih priliku i da se zahvalim svim građanima koji su živeli, ili i dalje žive na ovoj trasi, na njihovoj fleksibilnosti i korektnosti prema lokalnoj samoupravi i prema državi kada je u pitanju eksproprijacija. Uskoro ćemo otvoriti i radove od strane kompanije „Metalac“ kako bismo probili celu deonicu – rekao je predsednik Kovačević.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Iz kompanije „Mostogradnja ING“, koja je glavni podizvođač, kažu da će radovi biti završeni u planiranom roku.

Kao što je predsednik napomenuo, nalazimo se na izgradnji potporne konstrukcije od šipova. Dinamika se za sada poštuje u skladu sa ugovorom i nadamo se da će tako ostati do kraja. Pored ovih radova, radi se i na izgradnji potpornog zida od 320 metara, počela je i sanacija klizišta u zoni Solunske ulice, a počela je i izgradnja na cevastim propustima. U narednih 7 dana očekujemo dopremanje još jedne garniture za pušenje šipova, gde ćemo započeti izgradnju mosta broj 3 u dužini od  215 metara i u njegovom podnožju formirati gradilište za proizvodnju montažnih elemenata – najavio je Nenad Gligorijević, građevinski inženjer.

Nenad Gligorijević, građevinski inženjer “Mostogradnja ING”

Za proleće je planiran početak radova na rekonstrukciji deonice od Srčanika do Takova, a cela pristupnica, koja je od izuzetnog značaja za stanoovnike i privredu Gornjeg Milanovca, bi trebalo da bude završena do zime sledeće godine.

GM PRESS/Jovana Lekić

Ovaj tekst je pisan u okviru projekta “Kuda ide Gornji Milanovac” koji sufinansira Opština Gornji Milanovac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button