kultura

Treća repriza predstave “Gvozdenov grob”

Drama „Gvozdenov grob“, autora Gorana Trifunovića, a koju je na scenu postavio Branko Knežević (dramatizacija, scenografija i režija) na maloj sceni Milanovačkog pozorišta biće izvedena u četvrtak, 24. oktobra 2024. godine.

Očekujući podelu nasledstva starog Gvozdena Krstića, njegova dva sina – jedan koji je ostao na selu i jedan koji se otisnuo u život u prestonici – strahuju, sumnnjaju i nadaju se deleći međusobno imetak pre nego što će saznati kome on zapravo pripada. Kroz ovo oprezno preispitivanje, neku vrstu lične ispovesti, porodica Krstić otkriva svoje životne priče ali i, što je još važnije, univerzalne karakteristike našeg mentaliteta sklonog otuđivanju, sebičluku, pohlepi, raspadu i podelama po svaku cenu.

Gvozdenu Krstiću, šumadijskom domaćinu, pred očima se usitnjava imovina i imanje koje je od starina nasledio. Sinovi samo ustima govore o ljubavi a u srcima im je pohlepa. „Svako carstvo koje se podeli samo u sebi – opusteće“, govorio im, ali kao da ne govori… Može samo da gleda… bolje da ne gleda. Ova predstava nam govori o velikoj ljubavi između braće koja traje sve do smrti njihovog oca i do podele imovine – kazao je reditelj i glumac Branko Knežević.

 

Likovi: Gvozden, Krstić stariji, Krstić mlađi

Igra: Branko Knežević

Kostim: Biljana Knežević

Majstor svetla i tona: Goran Dragutinović

Slajd projekcije: Ivan Pantović

Majstor scene: Milan Aćimović

 

Početak predstave je u 20 sati.

 

 

GM PRESS/KC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button