sport

Novosti iz OK Takovo: Odbojkašima bod – Odbojkašicama tri

DUBOČICA – TAKOVO (M) 3:2 (25:16; 22:25; 25:15; 22:25 i 15:3)

NOVI PAZAR – TAKOVO (Ž) 1:3 ( 22:25; 11:25; 25:22 i 22:25)

U okviru trećeg kola BPŠ Superlige Srbije odbojkaši „Takova“ gostovali su ekipi „Dubočica“ u Leskovcu. Nakon velike borbe u pet setova domaćin je slavio rezultatom 3:2 (25:16; 22:25; 25:15; 22:25 i 15:3) i kako su izjavili, vratili Takovu za poraz u osminu finala KUP-a Srbije.

Od samog početka utakmice Leskovčanima je sve polazilo za rukom, nošeni odličnom energijom sa tribina, delovali su maksimalno agresivno tako da su vrlo brzo stekli znatnu prednost i prvi set upisali sebi na konto, 25:16.

Takovo se probudilo u drugom setu i dalo do znanja da se neće predati bez borbe. Vodili su glavnu reč i set priveli kraju u svoju korist 22:25. Očekivalo se da će treći set biti pun borbe za svaki poen ali je ponovo ekipa iz Leskovca stakla znatnu prednost završivši set sa 25:15. U četvrti period igre obe ekipe su ušle motivisano i željne uspeha. Ceo set je bio klackalica, ipak je ekipa iz Gornjeg Milanovca izašla kao pobednik, rezultat je bio 22:25, u setovima 2:2. U odlučujućem setu domaćini su bili dominantni i nijednog trenutka nisu dozovlili da protivnik ugrozi njihov put ka pobedi. Vrlo brzo su stekli veliku prednost i na kraju seta slavili sa 15:3.

Srednji bloker Takova Andrej Rudić u svojoj izjavi nakon utamice je istakao da je jako emocionalno ispražnjen i razočaran, smatra da nisu zaslužili da ovako završe utakmicu, da ih je nadigrala starija i isusnija ekipa. Dodao je da je na njima da nastave da rade, da pokušaju da reše problem koji očigledno imaju, da bolje i sigurnije ulaze u setove.

Najefiksniji u timu Takova bio je korektor Matijas Vinsent sa upisana 24 poena, za njim primači Nemanja Peruničić i Veljko Prišić sa po 7 poena.

U narednom četvrtom kolu Takovo dočekuje šampiona Srbije iz prethodne sezone, ekipu Crvene zvezde. Utakmica se igra u četvrtak, 24. oktobra u 19:30 časova u Sportskoj hali „Breza“.Iz OK „Takovo“ pozivaju sve ljubitelje sporta da dođu u što većem broju i sa tribina pomognu odbojkašima u ovom velikom izazovu.

Samo šest dana nakon ove utakmice, dana 30.10.2024. godine od 17 časova u hali „Breza“ odigraće se prva utakmica četvrtine finala KUP-a Srbije u kojoj Takovci dočekuju još jedno veliko ime, ovoga puta ekipu „Partizan“ iz Beograda.

U subotu 19. oktobra ženska seniorska ekipa Takova u okviru trećeg kola BPŠ Prve lige Srbije gostovala je u Novom Pazaru i ostvarila pobedu nad istoimenom ekipom, rezultatom 1:3 (22:25; 11:25; 25:22 i 22:25).

Iako su na gostovanje otputovale oslabljene zbog bolesti nekih igračica Takovke su u ovoj utakmici pokazale timski duh i karakter, ispoštovale sve dogovore iz svlačionice i kući donele velika tri boda.

Prvi set su osvojile rezultatom 22:25, dok su u drugom potpuno dominirale, osvojivši set sa 11:25. Novopazarke nisu odustajale, iskoristile su malo opuštanje gošći i uspele da se vrate i treći period igre upišu u svoju korist 25:22. Ipak, u četvrtom i odlučujućem setu odbojkašice Takova zadržale su fokus, znale su šta žele i utakmicu sigurno privele kraju.

U narednom kolu ženska seniorska ekipa „Takova“ dočekuje OK „Kolubara“ iz Lazarevca, a meč je zakazan za četvrtak 24. oktobar sa početkom u 16 časova u sportskoj hali „Breza“.

 

 

GM PRESS/OK Takovo

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button