kultura

Likovna kolonija „OKTOBAR NA RUDNIKU”

U nedelju 20. oktobra uspešno je završena četvrta po redu likovna kolonija u organizaciji udruženja “Rudnički vidici”. Umetnici okupljeni na kolonij imali su prilke da u opuštenoj atmosferi slikaju istvaraju svoja umetnička dela, ali i da uživaju u jesenjim čarima našeg Rudnika.

Za četiri dana koliko je kolonija trajala nastalo je 17 slika, ali do sredine sledeće godine i ostale slike će biti gotove i krasiće prostorije naših donatora i ljudi koji su nam pomogli, kao i prostoriju udruženja.

Na kolonij su učestvovali Elena Dobrenkova slikarka iz Moskve, koja sada živi i radi u Beogradu, Milovan Penkov i Suzana Pavlović iz Niša, Julija Đokić iz Vrbasa,Lidija Barna iz Kule, Miloš Popetrov iz Novog Sada, Miroslav Krunić iz Mošorina, Ana Stojanović i Bogoljub Janaćković iz Smederevske Palanke, Božidar Joksimović iz Kosjerića, Radomir Aranđelović iz Čačka, i iz Gornjeg Milanovca Milan Bojović, Aleksandar Pavlović, Borko Šainović i Ljubiša Stanković.

U subotu 19. oktobrta organizovan je izlet i obilazak Stragara i manastira Voljavča, gde su slikari imali priliku da se upoznaju sa bogatom istorijom i značajem ovog dela naše zemlje. Tom prilikom je Ljubiša Stanković poklonio igumaniji,svoju sliku crkve ovog manastira.

Izlet je završen posetom i obilaskom vinarije “Aleksandrović” kod Topole.

Zahvalnost za pomoć u pripremi, organizaciji i realizaciji svih ovih aktivnosti dugujemo opštini Gornji Milanovac, ROC Rudniku, Domu kulture “Vojislav Ilić” na Rudniku”, Kulturnom centru “Mija Aleksić”, “Metalac Proleter-u”, Stolarskoj radnji “Radoš Marić” iz Čačka, kompaniji “Bonart” iz Kule, domaćinstvu “Čuvarkuća”, “Stefanovom konaku” i SUR “Beli M$M” sa Rudnika.

 

 

GM PRESS/ Ljubiša Stanković- predsednik Udruženja „Rudnički vidici”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button