DRUŠTVOsport

Sportsko udruženje Feniks na visini zadatka

Ove jeseni, sportsko udruženje Feniks je bilo aktivnije nego ikad. Pored planinarskih poduhvata koji su nastavili ritmom postavljenim tokom leta, streličarska sekcija udruženja je ponovo zaživela posle duže pauze. Poslednji vikend avgusta streličari Feniksa su po četvrti put učestvovali na Mud(r)rijadi održanoj u Lunjevici gde su naši sugrađani ponovo dobili priliku da se besplatno oprobaju u ovoj drevnoj veštini.

U septembru je udruženje dobilo poziv od knjeginje Ljubice Karađorđević, ispred fondacije Koreni, da učestvuje u, sedmom po redu, Dečijem festivalu na Oplencu. Pet članova kluba je tog dana radilo sa decom na nekoliko meta, gde je oko četiri stotine dece ispalilo preko 2.000 strela za par sati. Ovim volonterskim činom, udruženje je skupilo pozamašnu sumu novcu za fondaciju koja je uložena u gradnju dečijeg igrališta u Topoli – kaže Kosta Marinkovoć, predsednik SU Feniksa

Udruženje i dalje redovno održava treninge streličarstva, kao i dve obuke godišnje za nove polaznike.

U okviru planinarske sekcije, nastavili smo sa visokogorskim akcijama. Naši planinari su u septembru popeli Musalu (2.925mnv), najviši vrh Bugarske, a takođe i najviši vrh Balkana. Dan nakon toga, nastavili smo uživanje u obilasku Sedam Rilskih jezera. U oktobru je izazov bio popeti Golem Korab (2.764mnv), najviši vrh Makedonije koji se nalazi na samoj granici sa Albanijom. Ovaj izazov je prihvatilo i uspešno savladalo devet članova kluba. U povratku za Srbiju, obišli smo i Kanjon reke Matke i pećinu Vrelo. Naravno, pored inostranih akcija, udruženje redovno održava i nešto lakše planinarske akcije po Srbiji, gde su novi planinari uvek dobrodošli – dodaje Marinković.

Za kraj ovogodišnje sezone, dva člana udruženja putuju u Nepal gde će planinariti među nekim od najviših vrhova Himalaja.

 

 

GM PRESS/ SU Feniks

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button