DRUŠTVO

Kvalitetnija putna mreža u Krivoj Reci

Opština Gornji Milanovac ove godine je pored velikih investicionih ulaganja, izdvojila značajna finansijska sredstva za asfaltiranje prioritetnih putnih pravaca u mesnim zajednicama na teritoriji opštine. Na području opštine, građevinska sezona se polako privodi kraju.

Sve što je bilo zacrtano za ovu godinu, danas završavamo. Ovde smo u Krivoj Reci, u zaseoku Miličići, uspećemo da završimo i ovu deonicu od 800 metara. Mi smo iz tri puta radili asfaltiranje u ovom zaseoku, iz razloga što je bila takva dinamika ulaganja novca od strane meštana. Želim da pohvalim njihovu saradnju i zalaganje. Ovde, u svoj rodni kraj, vikendom dolazi dosta ljudi iz Milanovca i iz okolnih gradova i želeli su da imaju pristojan put. Dvanaest domaćina je skupljalo novac za asfaltiranje ove deonice. Ukupna vrednost radova je 5. 400. 000 dinara, što je sveobuhvatno, uključujući i deo koji opština izdvaja u odnosu 1 prema 3. Želim da najavim da ćemo ovakve akcije raditi i sledeće godine. Ovo je već kraj sezone i sa ovim završavamo, polako moramo i mašine Javnog preduzeća za izgradnju da povlačimo u bazu kako bi ih spremili za zimsku službu – rekao je Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac, prilikom obilaska radova na asfalturanju puta u Krivoj Reci i dodao:

Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac

Generalno sve ono što smo planirali u ovoj godini uspeli smo da završimo. Želim da se zahvalim i svim meštanima koji su učestvovali zajedno sa nama, u asfaltiranju nekategorisanih puteva, da se zahvalim i radnicima Javnog preduzeće za izgradnju, koji su bukvalno non stop radili na seoskim nekategorisanim putevima, kao i radnicima koji su radili na pripremi rečnih koritima, kako bi bili spremni za slučaj pojave bujičnih voda. Trudimo se da uradimo sve ono što je što je u našoj moći. Ambiciozan plan će biti i za narednu godinu, to ćemo najaviti uskoro, kada budemo usvajali budžet za iduću godinu. Ovom prilikom pozivam sve meštane, pogotovu na seoskom području da zajednički nastavimo asfaltiranje nekategorisanih puteva, a mi ćemo lokalne naravno, raditi sto posto iz budžeta opštine. Očekujemo i promenu zakona na nivou Republike Srbije, Zakona o putevima, koji će nam olakšati asfaltiranje, posebno nekategorisanih i lokalnih puteva, bez toga da nam bude potreban projekat u onom obimu u kom smo mi to do sada morali da radimo. Očekujemo pomoć države, predsednik Aleksandar Vučić najavio je jedan paket pomoći lokalnim samoupravama, koji se odnosi na asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva i mi ćemo svakako biti spremni za iduću godinu kada dođe do realizacije toga. Takođe, iz našeg budžeta radićemo dosta mostova u narednoj godini, jer to je ono što smo ostali dužni našim sugrađanima, i posle poplava iz 2019.godine, posebno u Dragolju, a imamo da uradimo još jedan most u Kamenici, što će nam pored putne infrastrukture biti fokus u godini pred nama – istakao je Kovačević.

Meštani Krive Reke danas su dobili nove metre asfalta, što je od velikog značaja kako za ljude koji tu žive, tako i za sve koji rado dolaze u ove krajeve milanovačke opštine.

 

 

GM PRESS

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button