politika

Članovi opštinskog veća dali saglasnost za realizaciju novih projekata

Glavna tema danas održane treće redovne sednice Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac bila je razmatranje predloga Rešenja o otvaranju aproprijacije, što je članovima veća obrazložio Aleksandar Marković, načelnik Odeljenja za finansije, računovodstvo i lokalnu poresku administraciju. O dnevnom redu današnjeg zasedanja predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević je rekao:

Ono što je svakako značajno istaći, jeste da smo danas na ovoj sednici opredelili i otvorili aproprijacije za sredstva koje smo dobili od Vlade Republike Srbije za Predškolsku ustanovu „Sunce” i za dva projekta koja idu na Opštinsku upravu. Jedan od projekata je sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, reč je o realizaciji 12 miliona dinara, za poboljšanje bezbednosti dece u saobraćaju. Drugi projekat vrednosti 27 miliona dinara jeste projekat koji smo započeli da radimo zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede, a odnosi se na poboljšanje rasvete na seoskom području. Novac je već na budžetu opštine Gornji Milanovac, a da bi uspeli da realizujemo ova dva projekta do kraja godine, bilo je neophodno otvoriti aproprijacije, kako bi ušli u proceduru raspisivanja javnih nabavki i do kraja godine realizovali sredstva, jer bi u suprotnom ostala neutrošena – objasnio je Dejan Kovačević predsednik opštine.

Dejan Kovačević predsednik opštine

Između ostalog Kovačević je rekao da su na ovom zasedanju većnici dali saglasnost za izdvajanje opštinskih sredstava u svrhu pomoći sugrađanima koji su pretrpeli ozbiljne posledice od požara na svojim domaćinstvima.

 

 

GM PRESS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button