kultura

Karneval filmske kulture u okviru Dečje nedelje

Zavesu na 10. Međunarodni filmski festival i Dane „Mije Aleksića“ ove godine spustiće kostimirani Karneval filmske kulture praćen živom filmskom muzikom u kome će učešće uzeti deca osnovnoškolskog uzrasta. Karneval u okviru Dečje nedelje, koja se ove godine od 7. do 13. oktobra obeležava pod sloganom “Ja sam dete imam plan: tolerancija i ljubav za svaki dan!” u Gornjem Milanovcu organizuje Kulturni centar uz podršku: Ministarstva kulture Republike Srbije, opštine Gornji Milanovac i „Ground medijske produkcije“.

Početak povorke sa Trga kneza Mihaila je u 17 sati.

 

Program Karnevala

Karnevalu će prethoditi projekcije dva najnovija domaća filma za decu „Planeta 7693“ i „Vasilija prekrasna“. Gosti će biti članovi filmskih ekipa.

Karnevalska povorka kreće uz muziku koju će puštati didžej, a učesnici će se kretati trasom: Trg kneza Mihaila – Karađorđeva ulica – ulaz Starog suda – Trg kneza Mihaila. Na platou isred zgrade Starog suda biće postavljena scena, sa koje će glumica Vaja Dujović u ulozi voditeljke najavljivati događaje i upućivati učesnike u programske aktivnosti. Prostor ispred scene, predviđen je za fotografisanje i prezentaciju učesnika Karnevala, a potom i za proglašenje pobednika najlepših likovnih ostvarenja i maski.

U okviru Karnevala biće organizovana radionica „Face painting“.

Nakon dodele nagrada, učesnici će imati prilike da uživaju u pozorišnoj predstavi „Zmaj sa spasa“ na sceni Kulturnog centra.

 

 

GM PRESS/KC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button