DRUŠTVO

Postavljena krovna konstrukcija na objektu novog vrtića u Nevadama

Po onome što se na prvi pogled može zaključiti kada je reč o brzini izvođenja radova na izgradnji vrtića u Nevadama, jeste da su radnici bili u svakom smislu ažurni, vredni i radni. Predsednik Kovačević je izrazio veliko zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova, naglašavajući veliki pomak u poređenju sa prethodnim obilaskom. Bez obzira na sve teškoće koje su pratile radnike na gradilištu, stiglo se do krovne konstrukcije.

Bez obzira na visoke dnevne temperature, na vrelo leto koje smo imali, kao i problem sa vodosnabdevanjem dinamiku radova ništa nije omelo. Radnici su radili sa elanom, iznalazili načine da sačuvaju određenu količinu vode, da istu dopreme sa drugih lokacija kako bi mogli nesmetano da nastave gradnju. Ja se iskreno nadam da ćemo ovom dinamikom nastaviti i do kraja i da ćemo već 15. oktobra imati kompletno završen i ukrovljen objekat, kako bismo mogli da pređemo na unutrašnje radove i da polako privodimo ovaj posao kraju. 150 mališana koji su ostali na čekanju ove godine i njihovi roditelji raduju se izgradnji novog vrtića. Puštanjem u rad novog vrtića, ukinućemo liste čekanja za vrtiće. Na nama je da budžetiramo za sledeću godinu novozaposlene za ovaj objekat, i sve ono što treba lokalna samouprava da uradi kako bi ovaj objekat zaživeo. Svi se radujemo završetku radova – rekao je predsednik Kovačević prilikom obilaska novog vrtića koji je ušao u završnu fazu.

Predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević

Poštujući tradiciju i narodne običaje ovog kraja, krovna konstrukcija novog vrtića pored trobojke, danas je okićena i peškirima. Predsednik Kovačević je vrednim radnicima obećao da će lično doneti jagnje i prase za ručak, što je danas i ispunio.

 

 

 

GM PRESS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button