DRUŠTVO

Odmor i oporavak dece iz Gornjeg Milanovca u Bačkom Monoštoru

Svake godine, Crveni krst Srbije u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja organizuje oporavak dece iz socijalno ugroženih porodica u odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima u Crnoj Gori i u šest odmarališta koje Crveni krst ima na teritoriji Republike Srbije.

Ove godine mališani iz Gornjeg Milanovca su sa drugarima iz Lajkovca bili na oporavku u odmaralištu Crvenog krsta Sombor – Bački Monoštor. Deca su osnovnoškolskog uzrasta i potiču iz socijalno ugroženih porodica, tako da im je ovo jako značilo. To nije bio samo odmor, oni su tamo imali razne aktivnosti i to je ujedno bila Letnja škola podmlatka. Pored aktivnosti u prirodi, mnogi su načili da plivaju ove godine i upoznali su se sa radom organizacije Crvenog krsta. Ovom prilikom bih se posebno zahvalio javnom beležniku, koji nam je izašao u susret pa je overa saglasnosti za svu decu bila besplatna. Deca su putovala potpuno besplatno i sve im je bilo obezbeđeno, obroci, smeštaj i prevoz, tako da se nadam da će se ova lepa akcija nastaviti i u budućnosti – rekao je Nebojša Ivović, sekretar Crvenog krsta Gornji Milanovac.

Nebojša Ivović, sekretar Crvenog krsta Gornji Milanovac

Deca su u odmaralištu u Bačkom Monoštoru imala priliku da steknu nova znanja i veštine, ali i da razviju nova prijateljstva.

 

 

GM PRESS

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button