kulturaVESTI

Sve je spremno za Natural Mystic

Ostalo je nešto manje od 24 časa od početka devetog po redu Natural Mystic festivala. Sve je spremno da se dočekaju posetioci i izvođači iz Srbije i inostranstva među kojima su: I Jahson & Kaya Roots Band, Ras MC Bean & Soulcraft, Killo Killo, Suns of Dub, Daddy Teacha, Hornsman Coyote, Don Minott, Asher Selector, Nesvrstani i mnogi drugi.

Mi smo već uigrana ekipa koja se odomaćila ovde, na Ždrebanu. Ove godine publika može očekivati do sada najbolji program. Imaćemo goste sa Jamajke, iz Trinidada i Tobaga, Švajcarske, Italije i svih delova Srbije, tako da mislim da ima mnogo razloga da se dođe na deveto izdanje Natural Mystic festivala. Mi već dugo godina promovišemo reggae muziku i koristim priliku da podsetim da ima već 20 godina kako postoji Jahmessenjah, od prve žurke koju smo organizovali na brani u Brđanima. Sve to vreme promovišemo muziku koja je bez ijedne mane, muziku koja je u ovo vreme narodu jako potrebna i koja poziva na mir, ljubav, solidarnost i toleranciju – rekao je Boban Jeremić, organizator festivala.

Boban Jeremić, organizator festivala

A od ove godine, organizatori festivala su uveli i neke novine kako bi se kamperi osećali što komfornije, a tu su i iznenađenja za najmlađe posetioce festivala.

Imaćemo bogat program za decu, koji počinje u 10 časova ujutru. Imaćemo animatorke, likovnu radionicu Valentine Nađ, a biće organizovana i udaračka sekcija naše sugrađanke Jasne Kinđić. Novina je i to da smo za kkampere obezbedili dva tuša, a tu su i mobilni toaleti i pijaća voda – rekao je Jeremić.

Pokrovitelji Natural Mystic festivala su Opština Gornji Milanovac, KC Gornji Milanovac, Austrijski kulturni forum uz ambasadu Austrije i Konzulat Jamajke, a sponzori su S grupa, Metalac, Zvezda Helios, Maxima Lučani, Grill G, restorani Napoli i Cezar.

GM PRESS/Jovana Lekić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button