DRUŠTVO

Rekordan broj posetilaca na otvorenim bazenima u gradu pod Rudnikom

Ovogodišnja kupališna sezona je bila veoma uspešna. Vreli letnji dani doprineli su tome da posećenost bazena bude na rekornom nivou, saznajemo u razgovoru sa Predragom Markovićem, direktorom Ustanove SRC „Gornji Milanovac.

Letnja sezona kupanja na bazenima počela je 18. Juna, a zatvorena 31. avgusta. Od 75 dana, imali smo 71 radni dan u čitavoj sezoni. Ne pamtim sezonu koja je imala oviliko toplih dana, dešavalo se u prethodnim godinama da imamo do 60 radnih dana, ali nikada preko 70. Mislim da je ovog leta bila rekordna posećenost u zadnih 7-8 godina. Prodali smo oko 45 000 ulaznica, oko 30 000 u Gornjem Milanovcu i oko 15 000 na Rudniku. Ukupan prihod koji smo ostvarili prodajom karata na otvorenim bazenima ove sezone je 10 miliona 330 hiljada dinara – rekao je direktor Marković.

Predrag Marković, direktor Ustanove SRC „Gornji Milanovac”

Ovog leta pored velikog broja naših sugrađana bazene u gradu i na Rudniku posetio je i veliki broj stranih gostiju. Kako Milanovčani, tako i stranci imali su samo reči hvale za odlične uslove na bazenima.

Najbitnije su tri stvari na otvorenim bazenima, a to je dobar kvalitet vode, dobra higijena na samim bazenima i oko bazena, kao i bezbednost kupača. Na tri bazena imali smo ukupno 15 licenciranih i obučenih spasilaca, koji su su odlično pokazali i kojima se ovom prilikom zahvaljujem za bezbednu sezonu-istakao je Marković.

Završena je kupališna sezona što se tiče otvorenih bazena u gradu pod Rudnikom, ali milanovčani i njihovi gosti imaju priliku da i dalje da uživaju u plivanju na zatvorenom bazenu uz mogućnost korišćenje velnes centra.

 

 

GM PRESS

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button