DRUŠTVO

Novi nameštaj i nova oprema za dečicu PU „Sunce”

Deca koja pohađaju PU „Sunce” u Gornjem Milanovcu, na njihovu veliku radost dobila su novi nameštaj. Deca i roditelji duguju veliku zahvalnost upravi vrtića na čelu sa direktorkom Majom Milović, što čine sve kako bi ulepšali prostor i mališanima obezbedili prijatniji boravak i lepše odrastanje. Ovog puta sredstva su stigla sa državnog nivoa, kaže direktorka Milović, pohvaljujući zalaganje tima zaposlenih koji je učestvovao u izrađivanju projekta.

Konkurisali smo kod Ministarstva pravde, na takozvani „Oportunitet”- 2024 godine, i napisali dobar projekat. Veoma sam ponosna na činjenicu što smo se našli u malom broju predškolskih ustanova u Srbiji, koje su dobili značajna sredstva u vrednosti od 1492000 dinara. Takođe smo konkurisali i dobili sredstva od Ministarstva prosvete u vrednosti od 1895000 dinara, što je ukupno oko tri i po miliona. Za našu ustanovu to je značajna cifra i na taj način smo doprineli tome da maksimalno ispoštujemo „Godine uzleta” koje podržavaju i podrazumevaju da dečica imaju određeni nameštaj koji njima omogućava lakši svakodnevni rad. Kako njima, tako i vaspitnom osoblju– rekla je Maja Milović, direktorka PU „Sunce”.

Maja Milović, direktorka PU „Sunce”

Novi nameštaj i sredstva koja su stigla u vrtić, među kojima su i senzorni stolovi pružaju deci mogućnost da kroz igru i zabavu razvijaju maštu, istražuju i uče.

-Rasporedili smo nameštaj u objektima 1, 3 i 4, kao i u Aneksu, dok nam je objekat 2, u tom smislu dosta bolje opremljen. Reč je o sredstvima od jednog projekta, dok sredstva od drugog projekta očekujemo svakog trena da budu uplaćena na naš račun, tako da ćemo veoma brzo izvršiti još jednu nabavku i dodatno opremiti naš vrtić –dodaje direktorka.

U vreme kada su se naše kamere našle u prostorijama PU „Sunce” bilo je vreme pripreme mališana za dnevni odmor, tako da nismo uspeli da zabeležimo sve novine. Na samom kraju razgovora, direktorka je poručila:

-Jako značajna za naš jeste i saradnja sa roditeljima PU„Sunce”. Ovom prilikom se javno zahvaljujem grupi roditelja objekta 1, koji su obezbedili vozilo za prevoz nameštaja i opreme i zajedno sa svojim prijateljima čija deca nisu korisnici vrtića, pomogli nam da nameštaj rasporedimo u objekte.

Svaki kutak u vrtiću se uređuje sa puno ljubavi i pažnje, direktorka Milović sa svojim timom neprestano radi na tome da deca imaju stimulativno – prijatno okruženje, što pozitivno utiče na sve. O značaju uređenja prostora za decu razgovarali smo sa Draganom Petrović, rukovodiocem objekta Aneks.

-Prostor je veoma značajan u vrtiću. Po „Godini uzleta”, predstavlja trećeg vaspitača. Prostor je taj koji treba da bude postojan i inspirativan i da decu izazove na igru, na istraživanja, na saradnju i na učenje – rekla je Dragana Petrović, vaspitač i rukovodilac objekta Aneks.

Dragana Petrović, vaspitač i rukovodilac objekta Aneks

Zaposleni u PU „Sunce”, Gornji Milanovac svakodnevno rade na edukaciji i vaspitavanju dece i čine sve da mališani koji pohađaju ovu ustanovu budu zadovoljni i srećni.

 

 

 

GM PRESS

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button