DRUŠTVO

Knjižara „Prima” – Bogat asortiman

Knjižara „Prima” iz Gornjeg Milanovca više od jedne decenije neguje lidersku poziciju u prodaji školskog pribora, kancelarijskog materijala, knjiga i lektira, ali i kožne galanterije renomiranih proizvođača i igračaka za decu. Kroz godine rada i postojanja, iz knjižare „Prima”su pažljivo osluškivali potrebe tržišta, i u skladu sa time širili asortiman. Knjižara „Prima”, danas je mesto gde Milanovčani vole da kupuju, a posebno da opremaju đake prvake.

Početak školske godine je uvek uzbudljiv i za djake, ali za njihove roditelje. Mi smo sa pripremama za ovu sezonu počeli već u martu, aprilu, ove godine. Kao i prošle godine, posetili smo Sajam školskog pribora u Beogradu, gde smo imali prilike da vidimo koji su to trendovi koji će biti aktuelni ove sezone i time našim kupcima ponudimo šarenoliki asortiman za svačiji ukus, ali za svaki džep – kaže Natalija Vukašinović, PR knjižare „Prima”.

Natalija Vukašinović, PR knjižare „Prima”

Za opremanje đaka prvaka, kao i učenika mlađih razreda treba izdvojiti od 15 do 20 hiljada dinara, a kada su u pitanju učenici starijih razreda i do 25 hiljada dinara, kaže naša sagovornica i dodaje:

Cene školskog pribora, moram da napomenem, nisu se značajno menjale u odnosu na prošlu godinu. Sveske A5 formata, koštaju od 50 do 150 dinara, u zavisnosti od poveza. Cene velikih svezaka, A4 formata, su od 150 do 500 dinara, drvene bojice 200 dinara, flomasteri 250 dinara, tempere i vodene boje 300 dinara. Ono na šta mi nažalost nemamo uticaji to je neki trend koji je aktuelan već par godina unazad, a to je da izdavači povećavaju cene udžbenika za nekih 10 do 15% svake godine i na to ne možemo uticati, ali ono na šta mi kao „Prima”, možemo da utičemo to su cene naših izdanja. U ovom periodu su vrlo tražene naše lektire za osnovne i srednje škole koje su vrhunskom kvalitetu, tvrdom povezu, njihove su cene od 300 do 600 i 700 dinara.

Posebna pažnja poklanja se izboru rančeva, posebno kod mlađieg uzrasta:

Mlađi školarci, uzrasta od prvog do četvrtog razreda se uvek opredeljuju za anatomske rančeve, koji su specijalno pravljeni za taj uzrast, jer imaju ojačanje na leđima. Oni mahom biraju zanimljive šare, vedre boje dok se stariji školarci opredeljuju za jednostavan dizajn i za tamnije boje. Što se tiče cena, anatomski rančevi koštaju od 3.000 do 5.000 dinara– ističe Vukašinović.

Natalija Vukašinović, pored toga što što je zadužena za rad knjižare „Prima”, obavlja i funkciju izvršnog direktora u „Prima”- izdavaštvo i distribucija.

Ono što je nama posebno drago jeste što smo mi u očima naših kupaca prepoznati kao neko ko stalno uvodi inovacije u svoje poslovanje tako, da sa velikim ponosom, mogu da objavim da će se „Prima” – izdavaštvo i distribucija, po prvi put naći na Beogradskom sajmu knjiga od 19. do 28. oktobra, gde ćemo pokazati sve ono što radimo, i što smo radili protekle 24 godine, tako da vas pozivam da nas posetite u hali 1u Areni.– dodaje Natalija Vukašinović.

Najbolji pokazatelji dobrog poslovanja jesu godine uspešnog rada koje stoje iza knjižare „Prima”, koja se nalazi u Takovskoj 42.

 

 

GM PRESS

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button