DRUŠTVO

Umetnička radionica „Dar“ -Oaza kreativnosti i mašte

Nisu samo darovi, ručna izrada i vredne ruke, oni su izraz pažnje, razumevanja i ljubavi. Njihova posvećenost, tokom dugogodišnjeg rada, prilagođava se svakom posebnom trenutku. Ne darujuju samo predmete, oni daruju emocije, uspomene, ali pre svega ljubav. Kako se rodila ideja za ovu vrstu biznisa i kakav je bio sam pocetak, razgovarali smo sa vlasnicom umetničke radonice „Dar“ Marinom Glišović.

Ideja je oduvek bila tu negde u meni, ali kada sam se ostvarila kao majka i supruga, shvatila sam da treba svoj talenat da pretvorim u biznis. Od 2014-2019. godine, umetnička radionica „Dar“ bavila se samo izradom suvenira, odnosno ručnim radom. Nakon toga je krenula sa radom i štamparija.

Kako naša sagovornica kaže, glavni proizvod je oslikavanje stakla, flaša, čokanja, časica, a ono što je spesifično za ovu radionicu otkriva nam Marina:

Možete da personalizujete vaše poklone, kojima možete dodati različite motive, koje sami birate. Možete da konstruišete kako će to izgledati i da izaberete korporativni poklon. Dosta radimo sa firmama, stavljamo njihove logoe na flaše, pa oni to kasnije dele kao prezentacije.

Vlasnica radionice ističe da su maštovitost i kreativnost bitni u ovom poslu. Vreme pripreme i izrade zavise od proizvoda. O tome kakvi su zahtevi kupaca ii šta se najviše kupuje Marina kaže:

Imamo i radionicu za obradu drveta, ako je sastavljeno iz više elemenata i delova, to zahteva vreme. Najviše nam traže izradu peronalizovanih poklona.

Deset godina uspešnog rada uz pomoć supruga, bili su veliki izazov za njih. Kako kaže, inspiraciju crpi svuda oko sebe, a ideje pronalazi po srećnim licima zadovoljnih kupaca. Koliko je zahtevno baviti se preduzetništvom danas i sa kakvim se izazovima sučava, Marina ističe:

Malo je teže umetniku da bude preduzetnik. Sve se svede na to da se komercijalizuje, ako želite da dođete do finansijiskih rezultata u preduzetništvu. Imam razrađenu mrežu, distribuciju čokančića sa etno motivima i njih prodajem na više različitih lokacija u Beogradu. Imamo četrnaest razrađenih motiva. Veliki je izazov baviti se preduzetništvom danas, ali bitno je da volite ono što radite.

Umetnička radionica „Dar“, često je inspiracija mladima za ulazak u svet biznisa.

Vidim da je mladima primamljivo, dolaze. Imamo i stručnu praksu. Ima jako puno zainteresovanih- dodaje Marina Glišović, vlasnica umetničke radionice „Dar“.

Marina Glišović, vlasnica umetničke radionice „Dar“

U umetničkoj radionici „Dar“ možete pronaći savršen poklon za vama dragu osobu, a ukoliko ste prvi put u poseti Gornjem Milanovcu i prelep suvenir za uspomenu.

 

 

GM PRESS

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button