DRUŠTVO

Jubilarna, dvadeseta „Mud(r)ijada” u Lunjevici

Jubilarna, dvadeseta „Mud(r)ijada” biće održana u selu Lunjevica. Manifestacija je takmičarskog karaktera i ogleda se u umešnosti spremanja jela od belih bubrega. Pokretač ove manifestacije je Ljubomir Erovic, a kasnije je ulogu organizatora preuzela njegova ćerka Jovana Erović, koja je nastavila da uspešno organizuje ovoj specifičan događaj.

Već dvadeset i pet ekipa se prijavilo za takmičenje. Prijave su počele 01.avgusta. Ekipe dolaze sa svih strana, Nemačka, Australija, a ovoga puta imamo i jednu ekipu iz Gornjeg MIlanovca, koja je sastavljena od ljudi sa Filipina, Australije i Indije. Na Mudrijadi se ekipe takmiče u pripremanju gulaša, takođe i u pripremanju inovacija. – ističe, Jovana Erović-organizator

Jovana Erović-organizator

Ceo događaj, biće propraćen muzičkim programom, ali i programom za decu. Jedan od organizatora, jeste i Nikoleta Janković, koja dodaje:

Pored dečijeg programa, imamo i hajdučki specijal. To su sportske igre u kojima se učesnici same manifestacije takmiče u razvlačenju konopca, skakanju u dzakovima, skakanje u dalj. Pored toga, imamo i kviz znanja u kome svi koji se prijave, mogu da učestvuju. Pored naših lokalnih bendova, veče će upotpuniti Tanja Jovićević-Oktobar 1864.

Nikoleta Janković

Kao i prethodnih godina, manifistacija je podržana od strane opštine Gornji Milanovac, turističke organizacije, brojnih privrednika, a kompanija Metalac je obezbedila nagrade za pobednike.

 

 

GM PRESS

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button