sportVESTI

Rađenović zadovoljan napretkom Metalca, Bošković najavljuje bolji plasman Takova

Pripremni gradski derbi u Gornjem Milanovcu između Metalca i Takova, završen je u četvrtak trijumfom prvoligaša od 4:0. Takovo je loptu iz mreže vadilo nakon šuteva Antonijevića u 30. minutu, zatim Đurića u 66, Sekulića u 73. i Abela u 84. Obe ekipe prvo poluvreme odigrale su s više mlađih seniora i onih koji su na probi tokom prelaznog roka. U drugom delu gledali smo ofanzivnije postave, sa igračima na koje se računa da će biti nosioci igre u predstojećim prvenstvima. Posed i inicijativa na polovini protivnika bili su većim delom susreta u nogama Metalca.

– Ovo je nešto što ja želim, fudbal visokog presinga, stalnih paseva i što više učesnika u završnici napada. Iako je Takovo ekipa iz trećeg ranga takmičenja, igrali su na način koji nas je motivisao da sve vreme sprovodimo tu strategiju najbolje što možemo. Poslednja utakmica na Zaltiboru protiv Loznice je bila bolja od prethodnih, ova s Takovom je bila bolja od Loznice, napredak se vidi. Za ono pravo nam treba još vremena, igrači i dalje odlaze i dolaze, ali nisam ja ni prvi, ni poslednji trener kome fali vremena. Za sada sve to ide u dobrom pravcu, – zaključio je šef struke Metalca, Dejan Rađenović.

Za Takovo, srpskoligaša iz Gornjeg Milanovca, ovo je bila prva probna utakmica pred novu sezonu. S treninzima su krenuli prethodnog vikenda, jer im prvenstvo počinje tek polovinom avgusta.

– Metalac je prvoligaška ekipa, sa superligaškim igračima, i normalno je da su bili bolji za ta četiri gola, – rekao je prvi čovek struke Takova, Miloš Bošković. – Mi smo tek startovali s pripremama, izveli smo na ovu utakmicu i neke momke koji su tu na probi, formiramo tim. Imamo mesec dana do početka prvenstva i verujem da ćemo spremiti ekipu koja će napraviti korak više u odnosu na prethodni ciklus. Bili smo stabilni, završili na osmom mestu, ali cilj za ovu sezonu jeste da iskoračimo ka vrhu i obezbedimo neko mesto u tih četiri ili pet najboljih.

foto: FK Metalac

Utakmica između Metalca i Takova odigrana je pred punim tribinama pomoćnog terena. Bila je deo humanitarnog fudbalskog programa ova dva milanovačka kluba, koji je trajao od popodneva. Sav prihod od ulaznica i dobrovoljnih priloga namenjen je lečenju mladog sugrađanina Mirka Topića, kome je neophodna transplantacija koštane srži.

FK Metalac/GM PRESS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button