DRUŠTVO

RUDNIČKI VIDICI U ATOMSKOJ BANjI

U nedelju 18. Avgusta u prostoru prelepe Atomske Banje Gornja Trepča, udruženje «Rudnički vidici» je gostima banje i posetiocima priredilo jednodnevni kulturno umetnički program pod nazivom «Na izvoru zdravlja ulica zanatskog srca».

Celodnevni program obuhvatao je najpre izložbu na otvorenom u parku ručnih radova i slika članova udruženja. Svoje rukotvorine izložili su Jelena Despotović, Mira Radojičić, Nada Pantović, Zorica Pavlović, Bilja Botić, a slike Mileta Pavlović, Radomir Aranđelović i Ljubiša Stanković.

Istovremeno odvijala se i likovna kolonija «Na izvoru zdravlja», koja je ove godine po sedmi put realizovana, a učestvovali su slikari Bilja Nastić, Manda Strugarević, Borko Šainović, Milan Bojović, Radomir Aranđelović Jasmina Mihailović i Ljubiša Stanković, pridružili su nam se Gordana Zdravković iz Banja Luke i mladi Filip gost iz Čačka, Slikalo se tehnikama ulja i akrila na platnu, a Filip je demonstrirao svoje slikarsko akrilnim sprejovima na kartonu.

Tradicionalno i ove godine bilo je postavljeno «Platno izazova» gde su mališani mogli da nacrtaju svoje crteže, naročito se istakla mala Teodora.

U večernjim časovima posetioci manifestacije imali su priliku da prisustvuju izložbi slika sa prošlogodišnje 6. Likovne kolonije «Na izvoru zdravlja» na kojoj su učestvovali Dragiša Simeonović, Anka Vukosavljević, Ana Stojanović, Manda Strugarević, Bogoljub Janaćković, Borko Šainović, Jasmina Mihailović, Radomir Aranđelović, Marko Petrović i Ljubiša Stanković, i gosti Nemanja Stojiljković, Gordana Zdravković i Aleksandar Mijailović.

Za kraj ali i najlepši deo manifestacije, bilo je veče posvećeno milanovačkom pesniku Milutinu Mijailoviću, inače rođenom trepčancu. O životu i delu i stihove poznatog pesnika govorili su Milan Bojović, Zoran Zoranović, Ljubiša Stanković, i domaćin Milinko Gojković poznati zdravičar i pesnik iz Gornje Trepče.

Učešće u pesničkom druženju uzeli su i naši gosti članovi književnog kluba «Živadin Stevanović» iz Knića, Olivera Cvetić, Snežana Urošević, Đurđa Pavlović i Magda Đorđević.

Ovo druženje upotpunili su svojom muzikom gitarista Radomir Aranđelović i harmonikaš Mileta Pavlović.

Veliku zahvalnost za pomoć u realizaciji ove manifestacije dugujemo Specijalnoj bolnici «Atomska Banja» Gornja Trepča, Kulturnom centru «Mija Aleksić» iz Gornjeg Milanovca, Stolarskoj radnji «Radoš Marić» i našem generalnom sponzoru kompaniji «Metalac-Proleter» iz Gornjeg Milanovca.

 

 

GM PRESS/Predsednik UO Ljubiša Stanković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button