kultura

Gornji Milanovac – Ognjen Babić ove godine osvojio je prvo mesto na 6. Saboru violinista Srbije u Pranjanima

Drugo mesto ili Zlatnu violinu osvojila je Emilija Jelić iz Čačka koja ima 16 godina i učenica je srednje Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković”.

„Došla sam sa velikim ciljem i dala sam sve od sebe. Mnogo mi je drago što sam osvojila nagradu. Hvala žiriju i svima koji su učestvovali u ovome. Smatram da sam osvojila vrednu nagradu na prestižnom takmičenju”, rekla je Emilija

Andrej Lazarević iz Surdulice osvojio je nagradu za najbolje odsviranu pesmu. Andrej ima 18 godina i potiče iz kraja gde se svira truba, tako da na časove violine ide čak u Valjevo. Andrej je prošle godine prvi put učestvovao na Saboru violine u Pranjanima gde je osvojiio drugo mesto i Zlatnu violinu.

Foto:GZS

Igor Pejović je od prvog izdanja učesnika Sabora, a ove godine je osvojio nagradu za najbolje odsviranu pesmu. Drugu nagradu ili Zlatnu violinu osvojio je 2022. godine.

Nagrada za najizvornije muziciranje pripala je Davidu T. Marinkoviću koji dolazi iz sela Kalinić kod uba. On svira od svoje šeste godine i završio je nižu muzičku školu. Prošle godine u Pranjanima je osvojio drugo mesto u Zlatnu violinu.

Posle proglašenja pobednika publika je zaigrala kolo uz zvuke violina najboljih među najboljima.

Foto:GZS

Inače, ovogodišnji žiri bio je u sastavu Momčilo Momo Stanojević, Željko Šišić i Vera Stolić.

 

Izvor:GZS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button