DRUŠTVO

Oaza mira – „Etno selo Trbović“

„Etno selo Trbović“, jedno je od prvih domaćinstava koje je počelo da se bavi seoskim turizmom u opštini Gornji Milanovac. Ovo domaćinstvo nalazi se u Mesnoj zajednici Ozrem i izdvojeno je od gradske vreve, pa predstavlja idealno mesto za odmor.

O počecima rada u seoskom turizmu, kao i o ponudi koja je na raspolaganju turistima i posetiocima, govorio nam je vlasnik domaćinstva, Branko Trbović.

Krenuo sam sa radovima na domaćinstvu 2000. godine. Nakon četiri godine smo pustili jedan deo kapaciteta. Na ovu ideju sam došao zbog izvorske vode, koja se koristi za bazen. Voda je čista i bista, a gosti dolaze i na dnevnom nivou, na kupanje. Što se tiče smeštajnih jedinica, trenutno imamo jedanaest ležajeva. U ponudi imamo sve od domaće hrane, gibanicu, kifle, domaći sir, kajmak, med i rakiju i još mnogo toga. Porodično radimo na uređivanju i proširenju domaćinstva. Moji sinovi i unuci su zainteresovani da nastave sa radom, što me jako raduje – izjavio je Branko Trbović, vlasnik domaćinstva „Etno selo Trbović“.

Branko Trbović, vlasnik domaćinstva „Etno selo Trbović“

Pored toga, u planu je dodatno proširenje, izradnjom novog objekta, čiji bi kapacitet bio četrdeset ležajeva, jer po svemu sudeći etno turizam podno Rudnika i te kako ima perspektivu. U ovom prelepom ambijentu, pored odmora i uživanja zbog čega posetioci najčešće dolaze, mogu se organizovati i manja porodična slavlja.

 

GM PRESS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button