kultura

Sabor violinista Srbije u Pranjanima

Program manifestacije

Sabor violinista Srbije, koji se održava u gornjomilanovačkom selu Pranjani, počinje u petak, 16. avgusta.

U petak u Pranjanima takmičiće se mladi violinisti u dve kategorije juniora, u 20 sati uslediće takmičenje starijih violinista za prvu, zlatnu i još tri prestižne saborske nagrade, najbolje odsvirano kolo, pesmu i najizvornije muziciranje.
U subotu će uslediti violinski maraton, tri sata virtouza i majstora na jednom mestu!
Šilu, Ćobanu i Gurbetu i Mihailu Kaljeviću biće na velikoj saborskoj pozornici na stadionu uručena najviša priznanja “Majstor violine“.

Kada su koncerti u pitanju, planirano je nekoliko narodnih nastupa. Najpre če Dejan Nedić Tejovac u centru sala, petak 22:30 održati svoj nastup i promociju novog albuma. Perica Vasić junior će u pauzi takmičenja na stadionu nastupiti sa blokom svojih pesama– ističu organizatori.

U nedelju 18.avgusta na stadionu će nastupiti legendarni Kazanova, poznat po narodnim dvojkam, pratiće ga rođeni brat Gurbet sa violinom. Na stadionu će mu biti uručeno saborsko priznanje – nagrada za 30 godina estradnog rada.

Svojih pet minuta prvi put imaće i popularni Dača Stanojević, takođe dvojkaš koji pleni svojim raskošnim glasom.

U 20:30 na stadionu će se pojaviti Rada Manojlović za čiji koncert već vlada ogromno interesovanje.

Odlučili smo se za narodne pevače, koji su veoma omiljeni u narodu, veoma skromni a veliki majstori. Oni su naša dobitna kombinacija i njima ćemo uvek ukazati poštovanje i oni će najbolje pronositi slavu Sabora i običnog srpskog sveta! Ovo je narodna svetkovina, nju je narod stvorio uz ogromnu pomoć svoje države. Takva će i ostati. Mega zvezde za milione koje traže neka pevaju nekim drugima – rekao je Gvozden Nikolić,organizator Sabora violinista Srbije gostujući na TV GM Plus.

Gvozden Nikolić,organizator Sabora violinista Srbije

Na prošlogodišnjem Saboru, za tri dana, koliko je trajala manifestacija, selo Pranjani u kome živi malo više od 1.000 stanovnika, posetilo je nekoliko desetina hiljada ljubitelja zvuka violine.

Program ovogodišnjeg Sabora violinista u Pranjanima:

 

 

 

GM PRESS

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button