DRUŠTVOkultura

Veče pod grmom- tradicija koja traje

Tradicionalna smotra narodnog stvaralaštva „Veče pod grmom“, i ove godine biće organizovana, 9. avgusta u Takovu, na platou ispred Takovskog grma, mesta gde je 1815. godine knez Miloš Obrenović podigao Drugi srpski ustanak.

Manifestacija se, priređuje na Pantelijevdan, a na ovogodišnjoj Smotri nastupiće: KUD „Šumadija“ (Gornji Milanovac) sa svojim gostima.

Možemo slobodno reći da je to već postala tradicija, i da je taj deo Takova već prepoznatljiv po našem kulturno-umetničkom programu. Manifestacija se organizuje, mogu slobodno da kažem, što ja pamtim već 30 – 40 godina. KUD “Šumadija” od svog postanka, svake godine je uzimalo učešće na ovoj manifestaciji. Ove godine ćemo imati čast da predstavimo našoj publici i naše goste iz Folklornog ansambla „ Tikveš” iz Kavadaraca (Severna Makedionija) koji će prikazati dve koreografije makedonskih igara i imamo goste iz Slovenije iz Postojine, to su naši prijatelji iz srpskog kulturnog centra „Nikola Tesla”- rekao je Aleksandar Tulović predsednik KUD “Šumadija”, najavljujući još jednu manifestaciji koju svojom učešćem obogaćuje ovo društvo.

Aleksandar Tulović predsednik KUD “Šumadija”

Udruženje „Rudnički vidici” upriličiće izložbu radova svojih članova.
Smotru „Veče pod grmom“ organizuje Kulturni centar u saradnji sa: Turističkom organizacijom, Muzejom rudničko – takovskog kraja i mesnom zajednicom “Takovo”.

Pokrovitelj smotre je opština Gornji Milanovac.

 

 

GM PRESS

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button