DRUŠTVO

Prevarili milanovačkog doktora

Da cilj ne opravdava sredstvo u vremenu u kojem živimo, primer je obmana jednog od lekara milanovačke bolnice od strane opozicionih struja. Naime, povodom teksta koji je danas objavljen na portalu N1 pod naslovom „Sto medicinskih radnika iz Gornjeg Milanovca protiv rudarenja litijuma i bora u Srbiji”, obratio se doktor Zoran Koprivica, internista Opšte bolnice Gornji Milanovac.

Povodom mog izjašnjavanja vezano za inicijativu protiv iskopavanja litijuma, mogu samo reći da nisam bio upoznat sa sadržajem teksta koji će uslediti, da ga nisam dao u krugu bolnice i ne mogu ništa o tome reći jer nije bilo ispitivanja o štetnosti na osnovu kojeg bih ja mogao relevantno dati svoj iskaz. Potpisao sam van kruga bolnice i to želim da naglasim jer to nije imalo „orkestriranu” najavu u smislu potpisa, tako da iskazujem svoju „bitu”. Naravno svoje mišljenje mogu dati tek kada budem video rezultate naučnih istraživanja. Bilo je raznih izjava o štetnosti sumporne kiseline ovoga, onoga ali je potpuno neopravdano da dajem iskaz kao medicinski radnik, dok neka komisija na državnom nivou ne odradi ispitivanja o štetnosti iskopavanja litijuma – rekao je dr Koprivica vidno uznemiren sadržajem teksta koji ne može potvrditi kao svoju izjavu.

Nakon iskorišćavanja najveće tragedije koja je pogodila Srbiju u Ribnikaru kao i u Duboni i Malom Orašju, opozicioni vetar ne prestaje da hara Srbijom i da kroz obmane i laži unosi nemir u ljudska srca. Rezultati rada koje ima Vlada Srbije i razvojni put kojim ide naša zemlja ne smeju biti zaustavljeni od prevaranta koji svaki korak u bolju i sigurniju budućnost žele da sputaju i vrate Srbiju u vreme kada je grcala i kada je živela u strahu i nemaštini.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button