sport

SU Fenix: U novembru uspon na Himalaje

U protekla dva vikenda planinari sportskog udruženja Feniks su izašli na četiri vrha preko 2.000 metara nadmorske visine!
Jedna akcija je održana u Grčkoj, gde je hrabra osmočlana ekipa popela sam vrh planine bogova, Mitikas od 2.918mnv, a na tom putu su prešli i preko vrha Skala (2.905mnv). Druga akcija je održana nešto bliže, u Crnoj Gori, gde su ovi visokogorci popeli Kučki Kom (2.487mnv) i Vasojevićki Kom (2.461mnv). Obe akcije su sprovedene u saradnji sa prijateljskim klubom iz Beograda, 3ATimom.

Oba ova poduhvata su zahtevala spremnu ekipu kako bi akcije bile uspešne. Izlazak na Skalu i Vasojevićki Kom su zahtevali izuzetnu fizičku spremu zbog nagiba terena i dužine uspona. Mitikas i Kučki Kom su pored fizičkog pružili i tehnički izazov gde su planinari morali pažljivo da biraju svoje korake krećući se po stenama gde se u nekim momentima primenjivala i penjačka tehnika.
Krajem ovog meseca, ova dva kluba će imati još jednu zajedničku akciju u kojoj će popeti najviši vrh bivše Jugoslavije, Triglav (2.864mnv), koji se nalazi u Sloveniji. Za sada još uvek imaju dva slobodna mesta za one najspremniji

Na pitanje da li je slučajnost da udruženje organizuje ovoliko uspona na najviše vrhove u okolini ili je sve ovo pripema za nešto veće, predsednik SU Feniks i vodič na ovim akcijama, Kosta Marinković, je pomenuo da se iza ovih uspona krije i priprema za jedan veći poduhvat u Himalajima ovog novembra.
Plan za tu akciju se još uvek razvija, ali ukoliko sve prođe kako treba, Kosta obećava detaljan izveštaj.
GM PRESS/SU Fenix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button