DRUŠTVO

Savršenstvo cveća i njegova pokretačka snaga – Cvećara „Dar”

Ljubav je pokretačka energija koju i biljke osećaju. Počela je da radi slučajno i tako je otkrila veliku ljubav prema cveću. Nakon nekoliko godina uspešnog rada, uz veliku podršku supruga, Slavica Lukić je svoju ljubav prema cveću pretvorila u sopstveni biznis. Danas je Slavica, ponosna vlasnica cvećare „Dar“ koja se nalazi u ulici Kneza Aleksandra u Gornjem Milanovcu. A evo kako je došla na ideju i kakav je bio sam početak.

Početak je bio težak, dosta zahtevan, pun iskušenja. Počela sam sa dekoracijama svadbi i to je bio pokretač otvaranja radnje. Što se tiče potražnje cvetnih aranžmana i cveća, zavisi od doba godine. U zimskom periodu, aktuelne su ruže, ljiljani, crvene boje. Veće je zadovoljstvo raditi u letnjem periodu, veliki izbor je u ponudi, aranžmani su raskošni, buketi su lepši. Aktuelne su lavanda, lila, roze. Ono što mi daje veću inspiraciju jeste, rezano cveće, buketi, cvetni aranžmani, ikebane, boks kutije itd. Saksijsko cveće prilagođavam u periodu slava i kada se više kupuje. U letnjem periodu najprodavaniji je lizijantus. Što se tiče rezanog cveća, održavanje mora da postoji– istakla je Slavica, vlasnica cvećare „Dar“.

Slavica,Lukić vlasnica cvećare „Dar“

Uspešno vođenje cvećare zahteva mnogo više od same ljubavi prema biljkama, ali je ljubav glavni pokretač.

I posle dugogodišnjeg rada, kažem da bih opet birala isti posao. Pored toga što zna da bude težak, naporan i zahteva veliku odgovornost, ljubav i kreativnost te pokreću. Daju ti energiju, volju i želju.

U cvećari možete pronaći širok asortiman sveže rezanog i saksijskog cveća, kao i raznovrsnu ponudu cvetnih aranžmana, uz koje su vam na raspolaganju i dekorativni boksevi koji predstavljaju idealan poklon za svaku priliku.

 

 

GM PRESS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button