DRUŠTVO

Rana letnja rezidba

U zasadu destilerije „Gorda“ u selu Velereč kod Gornjeg Milanovca, uspešno je održana 3. radionica „Rana letnja rezidba“ u okviru Kursa rezidbe voća. Ovu radionicu organizovala je u okviru edukativnog centra za agronome i poljoprivrednike „Moja Akademija“, koju je finasirao USAID, a sprovela ACDI VOCA kroz projekat „Velika mala privreda“ i Kancelarija za poljoprivredu Agro Logistic 032 na projektu „Digitalni agronom“.

Ova radionica je govorila o ranoj letnjoj rezidbi. Ona podrazumeva intervencije u periodu ranog leta, najčešće tokom juna. Podrazumevamo intervencije na mladarima. Radili smo intervencije na mladarima i prikazali kako sa njima treba postupiti, uklanjati viškove i uraditi im prekraćivanje. Mislim da su proizvođači shvatili značaj u ovom periodu tih intervencija, koje vode ka boljem kvalitetu roda i boljoj diferencijaciji roda za narednu godinu – rekao je Ivan Glišić, vanredni profesor na Agronomskom fakultetu u Čačku.

Ivan Glišić, vanredni profesor na Agronomskom fakultetu u Čačku

Miloš Vujisić, direktor Kancelarije za poljoprivredu Agro Logistic 032 i idejni tvorac koncepta „Moj Agronom” osvrnuo se na rad edukativnog centra za agronome i poljoprivrednike „Moja Akademija“.

Osvrnuo bih se na rad Akademije, koja ima cilj da upravo ovim praktičnim primerima približi agrotehniku, kako savremenu, tako i osnovnu, našim poljoprivrednim proizvođačima. U nizu takvih radionica, jeste i radionica o kursu rane letnje rezidbe. Ona je treća u nizu. Ova rana letnja rezidba, trebalo je dodatno da približi koji su sve potencijali, mogućnosti zasada naših poljoprivrednika. Verujem da je na osnovu prvih utisaka bilo izuzetno korisno. Mislim da će imati priliku da dodatno unaprede svoje voćnjake, sa ovom i budućim radionicama – izjavio je Vujisić.

Miloš Vujisić, direktor Kancelarije za poljoprivredu Agro Logistic 032 i idejni tvorac koncepta „Moj Agronom”

Organizatori se nadaju da će sledeća radionica privući još veći broj učesnika i nastaviti sa pružanjem korisnih znanja i veština za unapređenje poljoprivrede.

 

 

GM PRESS

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button