sport

Tim Master Srbija na Otvorenom prvenstvu Hrvatske

Proteklog vikenda održano je prvenstvo Hrvatske atletskih veterana u Varaždinu. Pored domaćina nastupili su atletičari iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Srbije, ukupno oko 180 takmičara, što dovoljno govori o jačini konkurencije na ovom međunarodnom takmičenju, U tim Srbije odabrano je 8 najuspešnijih reprezentativaca, od čega su četiri iz G. Milanovca tj. iz AK “Veteran”.

Svojim više nego uspešnim nastupima, osvojivši čak 12 medalja, naši veterani su višestruko opravdali poverenje Saveza Atletskih Veterana Srbije (SAVS).

Najuspešniji takmičar u timu je bio Andrija Kubat (M55) osvojivši dve zlatne medalje (u bacanju diska i koplja), kao i srebrnu medalju (u bacanju kugle). Zatim slede Nebojša Novaković (M70) sa jednom zlatnom i dve srebrne, Milovan Borovnjak (M70) sa jednom zlatnom i dve bronzane i Slobodan Miladinović (M65) sa dve srebrne i jednom bronzanom medaljom.

Po sunčanom i toplom danu, uz vrlo dobru organizaciju takmičenja od strane Hrvatske Veteranske Udruge ( HAVU), takmičenje je proteklo u vrlo pozitivnoj i prijateljskoj atmosferi. Prilikom povratka sa takmičenja, tim Master Srbija je posetio spomen kompleks Jasenovac, odao počast nevino stradalih , te tako i simbolično poručio da život, pozitivna energija, snaga, volja i tolerancija uvek i bezuslovno odnose pobedu nad svim mračnim silama i zlom – kažu iz AK Veteran.

 

 

GM PRESS/AK Veteran

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button