DRUŠTVO

Ljubav prema fudbalu rađa se u PU „Sunce”

Devojčice uzrasta pet šest i šest godina koje pohađaju PU „Sunce” u Železničkoj ulici, postale su pravi super heroji o čemu svedoče diplome koje im je uručio njihov vaspitač a ovoga puta i edukativni trener Slobodan Solujić.

Ovo je projekat Fudbalskog saveza Srbije, zvanično ga je napravio UEFA u saradnji sa Fudbalskim savezom Engleske i Diznijem kao stalnu težnju da uključe što više devojčica u fudbal. Mi smo jedan od četiri vrtića u Srbiji koji je deo ovog projekta. Izvodimo ga ovaj već drugi krug. Diznijeva priča po kojoj izvodimo ovogodišnji projekat nosi naziv „Neviđeni Superheroji”, po istoimenom filmu.Deca su oduševljena . Imamo i par devojčica koje su se upisale u lokalne škole fudbala i počele sa treninzima, tako da ima efekta – rekao je Solujić.

Slobodan Solujić – vaspitač

Ovaj najveći evropski program za devojčice ima za cilj da ih osnaži da uz čarobni svet mašte naprave prve korake na svom fudbalskom putu. Program je namanjen devojčicama od 5 do 8 godina i predstavlja zabavan i siguran način upoznavanja fudbala kroz kretanje, igru i magiju Diznijevog pripovedanja.

Veliki podršku ovom programu u Srbiji dali su ženski fudbalski klubovi koji će među ovim devojčicama pronaći buduće zvezde svojih timova.

 

GM PRESS

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button