sport

Košarka se vratila u Gornji Milanovac, osiguran prolaz u viši rang takmičenja

U 4. kolu Letnje lige seniora RKSZS u ponedeljak 3.juna u 20 časova u Sportskoj dvorani „Breza“ u Gornjem Milanovcu, odigran je lokalni derbi izumeđu KK „DESPOT 2023“ i OKK „TAKOVO“.
KK „DESPOT 2023“ ostvario je još jednu pobedu rezultatom 52-45. Od samog početka meča, koji je bio veoma neizvestan, ekipa KK „DESPOT 2023“ je bolje kontrolisala meč i dva puta je uspela da napravi dvocifrenu razliku, ali je ekipa OKK „TAKOVO“ uspela da anulira razliku i uvede meč u malo neizvesniju završnicu. Na kraju rezultat 52-45 govori o tome da su obe ekipe u meč ušle malo nervoznije i da je derbi sa aspekta kvaliteta bio dosta borben i da su napadi malo podbacili u obe ekipe. Međutim, sve u svemu, kada se sagleda cela utakmica, sasvim zaslužena pobeda ekipe KK „DESPOT 2023“.
Uspeli smo u jednoj teškoj i tvrdoj utakmici da nametnemo svoj ritam i da pored nervoznog napada, ipak dobrom i čvrstom odbranom nametnemo svoj ritam kakav smo priželjkivali. Zbog dobre odbrane smo došli do zaslužene pobede, jer smo dva puta u toku utakmice uspeli da napravimo dvocifrenu razliku koju smo, malo svojim greškama i malo dobrom igrom ekipe OKK „TAKOVO“ uspeli da dovedemo u pitanje. Kada se sve sabere, odigrali smo jedan dobar i kvalitetan meč i ostvarili četvrtu pobedu sa kojom smo definitivno obezbedili jedno od prva dva mesta i plasman u viši rang takmičenja što nam je i bio cilj na početku i moramo da istaknemo da je to stvarno jako veliki uspeh, jer ovaj klub postoji manje od godinu dana i već u prvoj sezoni je preskočio jedan rang takmičenja. Zahvaljujemo Milanovačkoj publici koja je poprilično popunila halu „Breza“ kao i na fer i sportskom navijanju. Očekuju nas još dva kola do kraja u koja ćemo ući isto motivisano i nadamo se da ćemo završiti ovaj rang takmičenja bez ijednog poraza. Objektivno ovo nismo očekivali pred početak sezone, ali ekipa je rasla iz utakmice u utakmicu. Našim dragim prijateljima iz OKK „TAKOVO“ želimo puno sportske sreće i nadamo se da će oni smoći snage da se nađu u višem rangu takmičenja. Pozivamo sve Milanovčane da za dve sedmice, bićete obavešteni o tačnom datumu utakmice, dođu u halu „BREZA“ i da zajedno proslavimo prolazak u viši rang takmičenja. Utakmica će se odigrati protiv ekipe KK „HILS AKADEMIJA“ – rekao je Nenad Strugarević, trener KK „DESPOT 2023“.

Nenad Strugarević, trener KK “Despot”

 

 

GM PRESS/ KK Despot 2023

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button