DRUŠTVOVESTI

Impuls i ETŠ “Knjaz Miloš” na prvom letnjem startap kampu u Zapadnoj Srbiji “Kampino”

Regionalni inovacioni startap centar Impuls u saradnji sa profesorskim timom Ekonomsko-trgovačke škola “Knjaz Miloš” iz Gornjeg Milanovca formirao je školski tim koji će učestvovati na prvom startap kampu Zapadne Srbije pod nazivom ,,Kampino”. U prostorijama Impuls centra u Rajićevoj 42. danas je organizovan prijem učenika koji sutra putuju na startap kamp.

Odabrali smo tročlani tim koji čine učenici ETŠ “Knjaz Miloš”. Oni su i članovi marketinško- preduzetničke sekcije, učesnici predavanja i radionice u organizaciji Impuls centra ,,Kako pretvoriti inovativnu ideju u proizvod ili uslugu.” Česti su učesnici vannastavnih aktivnosti i u njima je prepoznata kreativnost i preduzetnički duh. Fokus “Kampina” će biti na osnivanju, tj. radu na samim preduzetničkimi idejama i njihovom sprovođenju u biznisu. Predavanja će biti veoma intezivna, od 6 do 8. jula, kada ćemo i mi biti zvanični gosti Kampa – rekla je Ana Hadžić, projektni menadžer startap centra „Impuls“.

Ana Hadžić, projektni menadžer startap centra „Impuls“, foto/Gm Press

Tokom trajanja kampa u prostorijama Naučno- tehnološkog parka Čačak, milanovački srednjoškolci upoznaće se sa najvažnijim koracima u stvaranju jednog uspešnog startapa, ali i sa drugim idejama i učesnicima, što će sva zajedno činiti jedno korisno iskustvo.

Kampino program sprovodi Naučno-tehnološki park Čačak, u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd, i podržan je od Vlade Švajcarske kroz projekat „Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova“.

Regionalni inovacioni startap centar Impuls osnovan je uz pomoć „Programa podrške otvaranju regionalnih inovacionih startap centara“ – Kabineta ministara za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije i Opštine Gornji Milanovac.

foto/Gm Press

GM PRESS/A.Stevanić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button