DRUŠTVOVESTI

Započeta rehabilitacija dela Takovske ulice

Građevinske mašine su juče stigle u centar Gornjeg Milanovca, gde su započeti pripremni radovi na asfaltiranju dela Takovske ulice. Predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević je obišao radove.

Iz Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ danas su počeli sa frezovanjem asfalta i saniranjem udarnih rupa, ovde u Takovskoj ulici. Radovi se izvode od zgrade Opštine, pa do raskrsnice sa Kuruslinom ulicom, u punom profilu. U ovom delu je kolovoz baš bio oštećen, jer je ova ulica korišćena prilikom izgradnje auto-puta i ovuda su prolazili teški kamioni, tako da ćemo taj prvi deo odmah sanirati. Ono što želim da najavim jeste da imamo kompletan projekat uređenja Takovske ulice, sa menjanjem svih podzemnih instalacija i kolovoznog zastora. U planu je da to bude od ivice Opštine, pa sve do „Snage“, dakle Takovska ulica i Ulica 1300 kaplara. Dokumentacija je potpuno završena i u planu je izrada kolovozne konstrukcije, potpuno novi trotoar za pešake i ozelenjavanje ulice. Taj projekat je vrednosti 350.000.000 dinara i preko „Puteva Srbije“ ćemo uspeti da ga realizujemo. Pored toga, završena je kompletna dokumentacija za kružni tok kod bivše „Idee“, dobili smo građevinske dozvole i predali ih „Putevima Srbije“. Taj projekat je vrednosti 175.000.000 dinara. Kada sve to budemo završili, dobićemo potpuno novi izgled našeg grada. Zahvaljujem se direktoru „Puteva Srbije“ jer je imao razumevanja za nas. Takođe se zahvaljujem i nadzornom organu i izvođačima radova, koji su se u rekordnom roku odazvali našem pozivu i pristupili sanaciji ovog dela ulic – izjavio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Rekonstrukcijom ovog dela Takovske ulice, Gornji Milanovac će dobiti savremenu saobraćajnicu u samom centru grada, a izgradnjom kružnog toka kod bivše „Idee“ biće rešen dugogodišnji problem saobraćajne gužve.

 

 

GM PREES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button