DRUŠTVOVESTI

Počelo asfaltiranje pristupne saobraćajnice Gornji Milanovac – Takovo

Radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice auto-putu „Miloš Veliki“ ušli su u završnu fazu. Predsednik opštine Dejan Kovačević, danas je obišao radove na ovom najznačajnijem projektu za milanovačku opštinu.

Radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice su u punom jeku, danas je počelo i asfaltiranje. Kada sam razgovarao sa izvođačem radova, i sa nadzornim organom, uveravaju me da će mnogo pre roka afsaltiranje biti završeno i puštena pristupna saobraćajnica u saobraćaj. Mi smo najavili kraj radova u oktobru mesecu ali već krajem jula meseca biće završena kompletna pristupna saobraćajnica od Gornjeg Milanovca do Takova. Ja sam presrećan, ovo je projekat za koji živim, ovo je projekat za koji žive milanovčani, ovo je projekat koji nam daje novu nadu, novu sigurnost, novu priču u mnogo bolji Gornji Milanovac – istakao je Dejan Kovačević prilikom obilaska radova na asfaltiranju kružnog toka u Klatičevu.

Nenad Gligorijević ispred kompanije “Mostogradnja“ koja je podizvođač radova, objasnio je da se projekat izgradnje obilaznice sastoji iz dva lota od kojih je lot 1 potpuna nova saobraćajnica u dužini od 4,7 kilometara (km), dok se pod lotom 2 podrazumeva rekonstruisana deonica postojećeg državnog puta u dužini od 4,6 km i dodao:

Trenutno se nalazimo na kružnom troku na spoju dva lota gde se vrše asfaltički radovi. Paralelno sa time, aktivno se radi na ugradnji drobljenog kamenog agregata na pozicijama gde nije završeno, u toku su završni radovi na mostovskim konstrukcijama i na izmeštanju telekomunikacionih. Čim smo ušli u asfalt ,to znači da je blizu kraj radova, i nadamo se da će u ugovorenom roku izvođač radova isporučiti saobraćajnicu – rekao je Gligorijević.

Ukupna dužina obilaznice oko Gornjeg Milanovca je 9,6 kilometara a investiciona vrednost radova je oko 30 miliona evra, najveća investicija Vlade Republike Srbije koja je ikada stigla u rudničko-takovski kraj.

 

 

GM PRESS

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button